Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Το εβραϊκό ΠΟΥΤΑΝΟ-ΓΕΝΝΗΜΑ ματθαίος ... βρύζας και η τουρκάλα ΠΟΥΤΑΝΑ του θα λάβουν την δέουσαν απάντησιν ! Συντόμως ...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΤ
«Να στείλει το φ/α μέσω Τουρκίας 
η Κύπρος»
   Εξυφαίνεται και υπερατλαντικά ο σχεδιασμός υποταγής της Κύπρου και υφαρπαγής των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που διαθέτει.
   Με ένα προβοκατόρικο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times σημειώνει πως η Κύπρος «βλέπει» την Τουρκία ως διέξοδο στα οικονομικά της προβλήματα με την δημιουργία του αγωγού του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αγωγός όμως ο οποίος θα περνά μέσα από την Τουρκία.
   Σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα, επιχειρεί ουσιαστικά να νουθετήσει την κυπριακή πλευρά λέγοντας ότι μπορεί να είναι δύσκολη μια τέτοια  απόφαση, αλλά «η Κύπρος θα πρέπει να την πάρει, προκειμένου να έχει πιο γρήγορα και μεγαλύτερα αποτελέσματα, αναφορικά με τα έσοδά της από το φυσικό αέριο». Άλλωστε, τονίζει ότι η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σε κατάρρευση.
Παράλληλα, αναφέρεται στο άρθρο ότι πολύ σύντομα το Ισραήλ με την Τουρκία θα προχωρήσουν και αυτές σε μια συνεργασία πάνω στην ενέργεια, κάτι που θα οδηγήσει πιο εύκολα την Κύπρο στην απόφαση της συνεργασίας με τους Τούρκους.
   Με άλλα λόγια μετά τις τελευταίες εξελίξεις του εκβιασμού της Ευρώπης, που ως αποτέλεσμα είχε την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας η Κύπρος θα αναγκαστεί να συμφωνήσει με την μεταφορά του αερίου της μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη –κάτι που συνιστά διακαή πόθο των Τούρκων- και όχι μέσω της Ελλάδας με υποθαλάσσιο αγωγό.
   Η αμερικανική εφημερίδα με αυτόν τον τρόπο υιοθετεί πλήρως τις απόψεις του διαβόητου Μάθιου Μπράιζα πρώην στελέχους του αμερικανικού state department και νυν υπάλληλου τουρκικών πετρελαϊκών εταιρειών σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία στον ενεργειακό τομέα.
   Μάλιστα το απαράδεκτο και προβοκατόρικο άρθρο των NYT - το οποίο είναι άρθρο "παραγγελία" απο συγκεκριμένους κύκλους-  συνεχίζει φιλοξενώντας δηλώσεις κάποιας Fiona Mullen, διευθύντριας της Sapienta Economics, που έχει έδρα την Λευκωσία και η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να ήταν ένας έμμεσος τρόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πιέσει τους Ελληνοκύπριους σε ένα είδος επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.