Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Είθε ! Είθε ! Είθε !

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ : 
«Το Ιράν μπορεί να κάνει σκόνη 
το τελ αβίβ και τη χάιφα»
   Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απείλησε σήμερα πως η Ισλαμική Δημοκρατία θα καταστρέψει ολοσχερώς τις ισραηλινές μεγαλουπόλεις της χάιφας και του τελ αβίβ, εάν το εβραϊκό κράτος εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας του.
  «Ορισμένες φορές οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος απειλούν να εξαπολύσουν στρατιωτική εισβολή, όμως οι ίδιοι γνωρίζουν κάλλιστα πως εάν κάνουν το παραμικρό λάθος, τότε η Ισλαμική Δημοκρατία θα κάνει σκόνη το τελ αβίβ και τη χάιφα», είπε ο Χαμενεΐ, μιλώντας ζωντανά στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης της χώρας του με την ευκαιρία του ιρανικού νέους έτους.
   Το ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν εάν η χώρα αυτή δεν εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.
   Μολονότι η Τεχεράνη το αρνείται μετ’ επιτάσεως, το Ισραήλ και οι Δυτικοί υποπτεύονται ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς.
  Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν πρόσθεσε, επίσης, πως δεν είναι αισιόδοξος για τις προτάσεις να αρχίσουν απευθείας συνομιλίες με τις ηπα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως η Ουάσιγκτον κατά βάθος δεν επιθυμεί να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα.
   «Δεν είμαι αισιόδοξος γι’ αυτές τις συνομιλίες. Γιατί ; Διότι από η παρελθούσα εμπειρία μας έχει αποδείξει πως οι συνομιλίες για τους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν σημαίνουν ότι θα καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και θα καταλήξουμε σε μία λογική λύση. Αυτό που εννοούν με τον όρο συνομιλίες είναι πως θα καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και θα μιλούν έως ότου το Ιράν αποδεχθεί την άποψή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.