Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ενοχλήθηκες, ώ τουρκο-ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ, από την πρότασιν εμού, όπως υιοθετήση η Κύπρος την ... Δραχμήν ; ... Εσύ, όμως, υιοθέτησε την ... Ποντιακήν ... Θα σου χρειασθή εις τας επερχομένας ... δυσκολίας της ... κωλο-τουρκίας ... ΣΚΟΥΠΙΔΙ !

ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΕ
«Να υιοθετήσει η Κύπρος την τουρκική λίρα»

   Την κακή διοίκηση του κ. Χριστόφια και τα αντίτιμα των κακών πολιτικών, πληρώνει δυστυχώς «η νέα διοίκηση» του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε ο τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, εγκεμέν μπαγίς λέγοντας πως «δεν αρμόζει σε εμάς να χτυπάμε αυτόν που πέφτει (τουρκική έκφραση)».
   Σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο κ. μπαγίς τόνισε προκλητικά ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» που απέρριψε το σχέδιο ανάν έφθασε στο σημείο να κηρύξει πτώχευση ενώ προήδρευε της ΕΕ.
   Και συνέχισε στο πλαίσιο της «επίθεσης φιλίας» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι :
«Δεν μας αρμόζει να χτυπούμε αυτόν που πέφτει. Να τους βοηθήσει ο Θεός να σωθούν. Ο γείτονας έχει ανάγκη τον γείτονα».
   Μάλιστα ο τούρκος υπουργός έφτασε μέχρι του σημείου να προτείνει χρήση της τουρκικής λίρας αναφέροντας τα εξής :
« Αν τεθεί θέμα να βγουν από το ευρώ, όπως το ψευδοκράτος έτσι και οι Ελληνοκύπριοι, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουρκική λίρα «εμείς το βλέπουμε ζεστά αυτό. Ελπίζουμε ότι πολιτική αβεβαιότητα δεν θα υπάρξει».
   Είναι προφανές ότι η άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο νησί, ελπίζοντας να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση λόγω της οικονομικής κρίσης.
   Κύρια επιδίωξη είναι η ενίσχυση της θέσης της έναντι της Κύπρου στη διαχείριση ενεργειακών αποθεμάτων της Αν. Μεσογείου αλλά με «σκέψεις» και για ενίσχυση της επιρροής της - πέραν κάθε ορίου- όπως αποδεικνύουν οι προκλητικές δηλώσεις μπαγίς.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.