Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα ... ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ και ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ του ... δολ ... ηνοχλήθησαν εκ των ... χυδαίων ύβρεων του εν λόγω Ιταλού, αλλά ουδόλως ηνοχλήθησαν εκ της ΧΥΔΑΙΑΣ υπάρξεως ΣΚΟΥΠΙΔΟ-πολιτικών τύπου ... καβαλάρης πάσης πουτανίτσας, κλπ ... ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ; ... Ά, μπά ...

«Padri puttanieri»...

Χυδαίες βρισιές από τον Μπέπε Γκρίλο 

για τους πολιτικούς

Τον πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει το γιο του» χρησιμοποιεί στην ανάρτησή του ο Γκρίλο
Τον πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει το γιο του» χρησιμοποιεί στην ανάρτησή του ο Γκρίλο   (Φωτογραφία:  Reuters )



Ρώμη, Ιταλία
   Ο Μπέπε Γκρίλο... ανυψώνει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης στην Ιταλία που αναζητά αγωνιωδώς κυβέρνηση σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. «Πουτανιάρηδες πατέρες της πολιτικής» αποκαλεί τους Μπερσάνι, Ντ'Αλέμα, Μπερλουσκόνι και Μόντι μέσω του μπλογκ που έγινε το όχημα για την «επέλασή» τους στις κάλπες.
   «Κλαίγονται και μας γαμ... με τις καθημερινές τους εκκλήσεις για κυβερνησιμότητα» έγραψε ο Μπέμπε Γκρίλο, λίγη ώρα μετά την άκαρπη συνάντηση του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος 5 Αστέρων, οι οποίοι επανέλαβαν πως το κίνημα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση.
   «Ευχές στους σωτήρες της πατρίδας» δήλωσε σαρκαστικά ο ηγέτης της ιταλικής Κεντροαριστεράς, απαντώντας στους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να σχολιάσει το υβρεολόγιο του κωμικού από τη Γένοβα που προβάλλεται ως αντισυστημικός και αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο με γλώσσα του πεζοδρομίου και προσβολές.
   Ο Μπέπε Γκρίλο χαρακτηρίζει τους Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μάριο Μόντι και Μάσιμο Ντ'Αλέμα «πουτανιάρηδες πατέρες» που κυβέρνησαν επί 20 σε βάρος σε βάρος γιων αγνώστου πατρός ['nn' γράφει ο Γκρίλο, από το λατινικό 'Nomen nescio' - 'αγνώστου ονόματος'], οι οποίοι όμως θα τους στείλουν τώρα στο σπίτι τους».
   Μέσα από το μπλογκ του, ο Γκρίλο «ουρλιάζει» ότι «πουτανιάρηδες πατέρες κλαίγονται και μας γαμ..., μας παίρνουν από τον κ... κάθε ημέρα με τις εκκλήσεις τους για κυβερνησιμότητα».
   Τους κατηγορεί ότι «κυβέρνησαν εναλλάξ για 20 χρόνια, εξυπηρέτησαν τα συμφέροντά τους, κατέστρεψαν τον βιομηχανικό ιστό, ακρωτηρίασαν το κοινωνικό κράτος, κατέστρεψαν την καινοτομία και την έρευνα».
   Και «έχουν στους ώμους τους τη μεγάλη ληστεία με θύματα τις νέες γενιές», τις νέες γενιές αγνώστου πατρός σύμφωνα με τον Μπέπε Γκρίλο.

Μπερσάνι : «Μόνο για ψυχικά ασθενή η πρωθυπουργία» ...

   Πριν το κρεσέντο προσβολών του Μπέπε Γκρίλο, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είχε εισπράξει το οριστικό «όχι» από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος 5 Αστέρων, Βίτο Κρίμι και Ρομπέρτα Λομπάρντι, για στήριξη του κινήματος στις προσπάθειές του να συγκροτήσει κυβέρνηση.
   Ο εκπρόσωπος του M5S στην Γερουσία, Βίτο Κρίμι, τόνισε πως το κίνημα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση και ότι η πάγια θέση του παραμένει η υπερψήφιση ή καταψήφιση του κάθε προτεινόμενου μέτρου, ανάλογα με το περιεχόμενό του.
   Κατά τη συνάντηση, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) δήλωσε ότι «μόνο ένας ψυχικά ασθενής θα είχε διακαή πόθο να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή». Και συνέχισε: «Θέλω να είμαι σαφής. είμαι έτοιμος να αναλάβω μία τεράστια ευθύνη, αλλά ζητώ από όλους τους άλλους να αναλάβουν λίγη και οι ίδιοι».
   Ο Μπερσάνι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς δεν έχει τη στήριξη των Πέντε Αστέρων, όπου και στράφηκε εξ αρχής μετά το σοκ της κάλπης, και η μπερλουσκονική δεξιά απαιτεί να μετάσχει στην κυβέρνηση προκειμένου να δώσει στήριξη -γεγονός που δεν επιθυμεί η ίδια η Κεντροαριστερά.
   Την Πέμπτη ο Μπερσάνι αναμένεται να μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επί της έκβασης των προσπαθειών του.
   Ο Ναπολιτάνο θα κληθεί να αποφασίσει εάν ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μπορεί να παρουσιαστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ή σε περίπτωση που κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα επιλέξει πιθανώς ένα νέο πρόσωπο, ίσως ξανά έναν τεχνοκράτη, που θα κληθεί να συγκροτήσει μεταβατική κυβέρνηση.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.