Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΥΓΕ ! Προς τις τενίστριες της Πολωνίας, οι οποίες αντέδρασαν στα εβραϊκά σκατά του ΠΟΥΣΤΡΟ-ΠΟΥΤΑΝΟ-ισραήλ ! ΕΥΓΕ και προς την Ρωσίδαν ! Η οποία, επίσης, αντέδρασε στα εβραϊκά σκατά του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ κρατιδίου !

  ισραήλ: «Καθολικές σκύλες» φώναζε το ισραηλινό κοινό σε Πολωνέζες τενίστριες



   Περίπου ένα μήνα πριν οι Πολωνές αδερφές Radwanska έπαιξαν τένις στο ισραήλ, στα πλαίσια των αγώνων του Fed Cup (Europe/Africa Zone Group I), στην πόλη Eilat του ισραήλ. Οι ισραηλινοί φίλαθλοι συνεχώς αποκαλούσαν τις δύο παίκτριες "καθολικές σκύλες" και τις αποδοκίμαζαν έντονα.

   Τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης δεν συγκινήθηκαν (δεν θα γινόταν το ίδιο εάν έβριζαν Πολωνοί φίλαθλοι ισραηλινές παίκτριες) και το υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια .(Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Σικόρσκι, είναι παντρεμένος με την Αμερικανο-Εβραία δημοσιογράφο Anne Applebaum, η οποία είχε τρέξει να υπερασπιστεί τον εβραϊκής καταγωγής Γαλλο-Πολωνό παιδόφιλο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι).

   Λέει η είδηση: Η Agnieszka Radwanska, δήλωσε ότι η Πολωνική ομάδα του Fed Cup έχει γράψει μια επιστολή προς την ITF διαμαρτυρόμενη για το πλήθος και τις συνθήκες κατά τη διάρκεια του τουρνουά Ευρώπη / Αφρική Ομάδα Ι πλέι-οφ στο Ελάτ του ισραήλ στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η Radwanska, η οποία έδωσε μια εξαιρετικά λακωνική συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία, ήταν απογοητευμένη από την αδυναμία του διαιτητή να ελέγξει το εχθρικό πλήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πολωνίας εναντίον του ισραήλ.


   "Υπήρχαν πολλά πράγματα που συμβαίνουν που δεν θα πρέπει να είναι σε αυτό το επίπεδο," είπε η Radwanska σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου για το προ-τουρνουά στο BNP Paribas Open. "Υπήρξε μια πολύ άδικη συμπεριφορά και όλα αυτά που διαδραματίστηκαν εκεί. Ήθελαν να πάω στη συνέντευξη Τύπου. Μετά από ένα τέτοιο αγώνα δεν θα έπρεπε πραγματικά να πάω. Πήγα αλλά οι απαντήσεις μου έδειξαν πώς ακριβώς έγιναν οι αγώνες. "


    Εδώ είναι το βίντεο με τη (πιο σύντομη) συνέντευξη Τύπου :


Απογοητευμένη η Radwanska από την αντίδραση του κοινού στο ισραήλ


    Η Agnieszka Radwanska προσπάθησε να εξηγήσει γιατί έδωσε μια τέτοια απορριπτική συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για το Group I Euro-Africa zone εναντίον του ισραήλ στο Ελάτ την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι οπαδοί έλεγαν σκληρά λόγια στην πολωνική ομάδα και εκτόξευαν προσβολές.


    "Για να είμαι ειλικρινής ήμουν πολύ απογοητευμένη", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Radwanska στη Ντόχα. «Δεν περίμενα πραγματικά κάτι τέτοιο να συμβεί στο τουρνουά, ειδικά επειδή πολλές ομάδες υπήρχαν και πολλοί από τους κορυφαίους παίκτες, ήταν εκεί και, ναι, μερικά πράγματα συνέβησαν. Είναι πάντα λυπηρό και πάντα άδικο. Νομίζω ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος να συμπεριφέρονται. "


    Ο αρχηγός της Πολωνικής αποστολής του Fed Cup Tomasz Wiktorowski δεν είπε τι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν, αλλά είπε στην πολωνική έκδοση της Gazeta ότι ήταν αναστατωμένος με την οργάνωση και έχει γράψει στο ITF γι 'αυτό.


    Η Agnieszka Radwanska είναι πιστή χριστιανή και είχε υποστηρίξει την καμπάνια «Δεν ντρέπομαι για τον Ιησού» (Nie wstydzę się Jezusa) που παρότρυνε τους χριστιανούς νέους στη Πολωνία να μην ντρέπονται να διακηρύξουν την πίστη τους και στην οποία συμμετείχαν γνωστές προσωπικότητες της Πολωνίας.   

    Το κοινό στο ισραήλ έβγαλε το μίσος του και σε ένα άλλο παιχνίδι με παίκτρια από την Ρωσία (μίσος κατά των Σλάβων;!). Στην διάρκεια ενός άλλου παιχνιδιού όπου η Ρωσίδα Anna Chakvetadze (φώτο) αντιμετώπιζε μια ισραηλινή αντίπαλο, οι ισραηλινοί φίλαθλοι δημιούργησαν επίσης μια εχθρική ατμόσφαιρα, καθώς ζητωκραύγαζαν όταν η Ρωσίδα παίχτρια έχασε το πρώτο σερβίς και ούρλιαζαν συνεχώς την ώρα που η Άννα ήταν έτοιμη να χτυπήσει την μπάλα. Οι διαιτητές τιμώρησαν την ισραηλινή παίκτρια δύο φορές για την ασεβή και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του πλήθους.
   Στο τέλος, ενώ το αποτέλεσμα ήταν 3-2, η Άννα δεν άντεξε άλλο την συμπεριφορά αυτή και όταν κέρδισε το επόμενο πόντο άρχισε να ουρλιάζει ‘COME ON !’ στην κερκίδα, ενώ ύψωνε και τα δύο χέρια της, ουρλιάζοντας ‘COME ON’ στο κοινό. Χτύπησε επίσης το στήθος της με τη γροθιά της, και φώναζε ‘COME ON!’ πάλι.

    Συνήθως η Chakvetadze είναι μια ήρεμη και νηφάλια παίχτρια, δεν είναι επιρρεπής σε συναισθηματικές εκρήξεις σαν αυτή. Αλλά δεν έχει συνηθίσει τέτοια αγενή συμπεριφορά από τους οπαδούς του τένις σαν και αυτή που έζησε στο ισραήλ.


    Το ισραηλινό πλήθος μίσησε τη θαρραλέα και τολμηρή - και μέχρι πριν λίγο γλυκομίλητη - νεαρή Ρωσίδα. Άρχισαν να την γιουχάρουν και να είναι περισσότερο εχθρικοί. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δυναμώσουν την Chakvetadze. Ακόμα και Maria Sharapova ήταν έκπληκτη από την τεράστια ένταση που έβγαζε η Chakvetadze. Πήδηξε από την καρέκλα της και άρχισε να φωνάζει για να την υποστηρίξει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.