Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ, ώ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραιο-Μonde, δεν ... κλέβει χρήματα άλλων ! Όπως το ΠΟΥΣΤΡΟ-ΠΟΥΤΑΝΟ-ισραήλ σας, το οποίον έκλεψεν ΜΟΝΟΝ εκ των φορολογουμένων των γ.π.α. τουλάχιστον 270 δισ δολάρια, προκειμένου να ... επιβιώση ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

«Πλυντήριο» του βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών γράφει η Le Monde για την Κύπρο

   Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, γράφει ότι το νησί της Αφροδίτης υποφέρει εξαιτίας του καθεστώτος φορολογικού παραδείσου. 
   Με τίτλο «Κύπρος: «Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες της «μικρής Ελβετίας» της Μεσογείου» η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι 8 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας και σε αυτό οφείλεται η κατάρρευσή του αλλά και η δυσφορία των εταίρων: Γιατί να σώσουν μια χώρα που φιλοξενεί χωρίς ενοχές δισ. δολάρια αμφίβολης προέλευσης ; 
   Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Αθανάσιου Βαμβακίδη, οικονομολόγου της Bank of America-Merrill Lynch ο οποίος αναφέρει ότι όλα άρχισαν πριν από 20 χρόνια, με την ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας όταν η Κύπρος, στο δρόμο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, ονειρευόταν να γίνει οικονομικό κέντρο. «Η χώρα είχε πολλά πλεονεκτήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Ηταν πρώην βρετανική αποικία, οι κάτοικοι μιλούν αγγλικά, η οικονομία ήταν ευέλικτη και η «business friendly» (φιλική σε μπίζνες)». 
   Η αποκάλυψη το 2001 μυστικών λογαριασμών του πρώην δικτάτορα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην Κύπρο επηρέασε αρνητικά το κλίμα. Μια έρευνα για ξέπλυμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλά έπρεπε να καταρρεύσει η Κύπρος για να αποκαλυφθεί αυτός ο «φορολογικός παράδεισος» ;
   Ωστόσο, καταλήγει η εφημερίδα «αν το ερώτημα του ξεπλύματος χρήματος πρέπει να διαλευκανθεί, οι ρωσικές καταθέσεις δεν έχουν σχέση με το θέμα» σημειώνει ο οικονομολόγος Daniel Cohen ο οποίος τονίζει ότι τα προβλήματα της Κύπρου οφείλονται εν πολλοίς στις απώλειες που υπέστησαν οι κυπριακές τράπεζες από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.