Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Χαίρε Έλληνα του Ευξείνου Πόντου ! Αν μη τι άλλο, απήλλαξες ημάς εκ μίας νέας εντροπής ! Της μεταβιβάσεως εις ... μογγολικά ζώα ενός εργοστασίου εν Θράκη ...

ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο Ι.ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Οριστικά σε ελληνικά χέρια η ΣΕΚΑΠ
   Οριστικά στην πλειοδότρια εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, DONSKOY TABAK κατέληξε το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της  ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος) και αναχαιτίζεται, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, η διείσδυση τουρκικών συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων σε μια ευαίσθητη για την εθική ασφάλεια, περιοχή.
   Σημειώνουμε ότι σύμβουλος και μεσάζων τoυ τουρκικού ομίλου EUROPEAN TOBACCO A.S. που μέχρι την εμπλοκή του Ι.Σαββίδη ήταν φαβορί για να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, ήταν ελληνική (!) αντιπροσωπεία οπλικών συστημάτων, κατά βάσει γαλλικών, οι οποίοι έχουν σημαντικές επενδύσεις και στο χώρο της υγείας.
   Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως σστο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για τη μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία DONSKOY TABAK JSC ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος.
   Σημειώνεται πως τέσσερις συνολικά υποψήφιοι κατέθεσαν προσφορές για την αγορά του 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ. Η DONSKOY TABAK JSC (Ρωσία), BIOSYNTEC S.A. (Γαλλία), EUROPEAN TOBACCO A.S. (Τουρκία) και η SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα).
Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).
   H απόκτηση της ΣΕΚΑΠ είναι η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace».
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.