Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ο ... hestonomist ασχολείται και πάλι μετά της ... τουαλέτας ... Λησμονών, εκ νέου, τον ... εφευρέτην ... Ποίοι θα ... εφεύρε-τε, ώ ζώα ; ... Εφευρίσκουν τα ... ζώα ; ... Όστις επιθυμεί, ίνα είδη το ... εφεύρημα, δύναται, όπως ... αντικρύση τούτο εις την ... αρχαίαν Όλυνθον, εν ... Χαλκιδική ... Αντελήφθητε, ώ ΖΩΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ; ...

Ο οηε προειδοποιεί

Ενάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι 

έχουν κινητό αλλά όχι τουαλέτα

Αν και εφευρέθηκε πολύ νωρίτερα, η τουαλέτα δεν κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο όπως το κινητό τηλέφωνο  


Νέα Υόρκη
   Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο είναι περισσότεροι από όσους διαθέτουν τουαλέτα, διαπιστώνει έκθεση του ΟΗΕ.
   Από τα περίπου 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους του παγκόσμιου πληθυσμού, τα 6 δισ. έχουν πρόσβαση σε κινητά. Ωστόσο, μόνο 4,5 δισ. έχουν πρόσβαση σε λειτουργικές τουαλέτες.
   Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός ξεκινά εκστρατεία προκειμένου να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2015 οι άνθρωποι που ζουν χωρίς τουαλέτα.
   «Είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μας αρέσει να μιλάμε» είπε. «Είναι όμως το κλειδί για τη διασφάλιση μιας καλής υγείας, ενός καθαρού περιβάλλοντος και της θεμελιώδους αξιοπρέπειας για δισεκατομμύρια ανθρώπους» επισήμανε.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, η Ινδία αντιστοιχεί στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την πολυτέλεια. Στην ασιατική χώρα λειτουργούν σήμερα 1 δισεκατομμύριο κινητά, την ώρα που 626 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς αποχέτευση.
   Αντίθετα, στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, την Κίνα, μόνο 14 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τουαλέτα, ενώ τα κινητά φτάνουν τα 986 εκατομμύρια.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.