Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χαίρε Ποιμένα ! Πειραιώς και απάσης της Ελλάδος !

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΟ ;


1Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης 

    Για την Ρωμαιοκαθολική κοινότητα μίλησε ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην εκπομπή "Πρώτο Πλάνο" στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την Κατερίνα Αντωνοπούλου. 

    Χαρακτήρισε αστήρικτο γραφικώς το θεώρημα ότι δήθεν ο Απόστολος Πέτρος υπήρξε πρίγκηψ του κολλεγίου των Αποστόλων, ο οποίος είχε το imperium, την παγκόσμια εξουσία στην Καθολική Εκκλησία, διότι ιστορικώς αμφισβητείται εάν ο Απόστολος Πέτρος πάτησε ποτέ το χώμα της Παλαιάς Ρώμης. Οπως είπε ο κ. Σεραφείμ: "Ο διάδοχός του, λοιπόν, έχει τις αυτές προνομίες που είχε εκείνος. Αυτό είναι το περίφημο “Πέτρειο δόγμα”, το οποίο δεν έχει καμία αγιογραφική θεμελίωση και καμία Κανονική θεώρηση, δηλαδή στην Αγία Γραφή πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.
    Συνπεώς αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τα πράγματα, πρέπει, να αντιμετωπίσουμε την αιτία και λιγότερο το αποτέλεσμα. Αν δεν θεραπευθεί η αιτία δεν θεραπέυεται το αποτέλεσμα. Μπορεί κάτι που στηρίζεται σε ψεύδος να έχει αγαθό αποτέλεσμα ; Ποιός είσαι εσύ που αναγορεύεις τον εαυτό σου σε Θεό ; Ένας άνθρωπος που υπόκειται στη φθορά και στο θάνατο. Αλάθητος και εξουσιαστής των πάντων... Τι σχέση έχουν αυτά με το Χριστό που πέθανε στο Σταυρό για τη Σωτηρία του κόσμου;"

    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε για το Βατικανό : "Εχει εκκοσμικευθεί ώστε να έχει γίνει κράτος, να έχει υπουργούς, πρέσβεις, στρατό, οικονομικές διασυνδέσεις και μια ολόκληρη σειρά ενεργειών που δεν εχουν καμία σχέση με το εκκλησιαστικό γεγονός. Ο απελθών Πάπας αγιοκατάταξε τον προκάτοχό του Ιωάννη Πάυλο Β', ο οποίος μεθοδικά είχε συγκαλύψει δεκάδες χιλιάδες ειδεχθών κακουργηματικών πράξεων παιδεραστίας.
    Ολα λοιπόν αυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πολύ εκρηκτική η οποία δυστυχώς απομειώνει το μήνυμα του Ευαγγελίου."

    Σε ερώτημα για τις “κλειστές θύραις” στο Βατικανό απήντησε :  "Οι κλειστές θύρες είναι προϊόν αυτού του συστήματος. Αυτό το σύστημα, αν αποκαλύψει τον εαυτό του, αυτοκαταλύεται. Η ιταλική δικαιοσύνη με απόφαση δικαστηρίου της Ρώμης, του 2010, κατηγόρησε τον οικονομικό οργανισμό του Βατικανού, ότι τα κεφάλαιά του προέρχονται από την Κόζα Νόστρα. Από εγκλημτικές δράσεις της Μαφίας. Και συνέχισε με αφορμή και τα ζητήματα παιδεραστίας
    "Ουδέποτε οι άνθρωποι αυτοί καθαιρούνται ! Απλώς μετατίθενται ! Και το πρόβλημα, η γενεσιουργός αιτία, είναι η γενική αγαμία του κλήρου. Έντεχνη προσπάθεια του Βατικανού να αποκρύψει τα πράγματα."
   Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν ξεκάθαρος : "Η ενότης προϋποθέτει την αλήθεια ! Χωρίς αλήθεια δεν μπορεί να υπάρξει ενότης."    ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.