Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ακόμη και σήμερον τα εβραϊκά merde και οι βάρβαροι σκύθες της Ασίας αγοράζουν ο,τιδήποτε κατασκεύασμα της Αρχαίας Ελλάδος, επενδύοντες τοιουτοτρόπως εις την ... αρχαιοκαπηλείαν ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Επιστρέφει στην Ελλάδα αρχαιολογικός θησαυρός 
που κατασχέθηκε στην ελβετία
    Αρχαιολογικός "θησαυρός" που βρέθηκε και κατασχέθηκε στην Ελβετία στα χέρια Βέλγου, μόνιμου κατοίκου της Χαλκιδικής, επιστρέφει στην Ελλάδα. Πρόκειται για 118 ασημένια αρχαία Ελληνικά νομίσματα του 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα, τα οποία όπως ενημέρωσαν οι δικαστικές ελβετικές αρχές την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά τις 8 Απριλίου.
   Τα νομίσματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, είχαν εντοπιστεί το Νοέμβριο του 2011 κατά την άφιξή Βέλγου στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης από τη Θεσσαλονίκη. Οπως έγινε γνωστό ο αρχαιολογικός θησαυρός ο οποίος εκτιμάται ότι είναι προϊόν λαθρανασκαφής στην Βόρεια Ελλάδα ήταν επιμελώς κρυμμένος μέσα σε θήκη CD στις αποσκευές του δράστη. Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και το διορισμό νομικού παραστάτη το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε τον Οκτώβριο του 2012 να πετύχει προσωρινή απόφαση δέσμευσης των νομίσματων και μετά τη δικαστική συνέναιση του Βέλγου να επιστρέψει οικειοθελώς τα νομίσματα η εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σήμερα ότι αυτό θα γίνει μετά τις 8 Απριλίου.
   Για την υπόθεση αυτη η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βέλγου υπηκόου για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και διεξάγεται τακτική ανάκριση.
Το σπάνιο οκτάδραχμο της Βισαλτίας
   Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια των Ελληνικών Αρχών να επαναπατρίσουν ένα σπάνιο αρχαίο Ελληνικό νόμισμα το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαδικτυακή δημοπρασία από ελβετικό οίκο τον Σεπτέμβριο του 2009. Για την υπόθεση στην Ελλάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο Ελλήνων και ενός Λιβανέζου που φέρονται να διακίνησαν το συγκεκριμένο νόμισμα.
   Το αρχαίο νόμισμα θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σπάνιο, καθώς πρόκειται για ασημένιο οκτάδραχμο του οποίου η κοπή χρονολογείται στα 480 π.Χ. και άλλο αντίγραφο δεν υπάρχει στην προθήκη μουσείου. Ανήκει στο βασίλειο της Βισαλτίας και επισημαίνεται η εκτίμηση πως κόπηκε από έναν δυνάστη με το όνομα Μοσσής.
   [Του Β. Κυριακούλη από τον Αγγελιοφόρο]
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.