Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εις την Ίμβρον ! Αφού πριν ... ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ! Αντελήφθης, ώ ... ΜΑΛΑΚΟ-ΠΙΤΟΥΡΑ ; ...

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Υποκρισία : "Να επιστρέψουν στην Ίμβρο οι Έλληνες"
   Ο Toύρκος δήμαρχος της Ίμβρου (Gökçeada είναι η τουρκική του ονομασία), απηύθυνε κάλεσμα προς τους Έλληνες που η Άγκυρα έδιωξε από το νησί με κάθε τρόπο μετατρέποντάς το σε ανοικτή φυλακή (!), όπου οι κατάδικοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και σκότωναν, βίαζαν και έκλεβαν τους Έλληνες κατοίκους του νησιού (το 1923 δυστυχώς η συνθήκη της Λωζάνης επιδίκασε στην Τουρκία το 100% ελληνικό νησί) να επιστρέψουν πίσω "για να αναπτυχθεί οικονομικά ο τόπος" .
   Ο Γιουτσέλ Αταλάι, τόνισε ότι άνοιξε πάλι το ελληνικό σχολείο που παρέμενε κλειστό για περίπου μισό αιώνα (είχε ανοίξει το 1951 για να κλείσει το 1964) με διάταγμα του τότε πρωθυπουργού, Ισμέτ Ινονού.
   Εν συνεχεία οδηγήθηκε σε μαζική έξοδος ο ελληνικός πληθυσμός, είτε μέσω της κατατρομοκράτησής του, είτε μέσω διαταγμάτων που περιόριζαν την ελευθερία του.
   Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος ενέπλεξε και το θρησκευτικό στοιχείο, λέγοντας ότι η αγάπη για τον άνθρωπο προέρχεται από τον Δημιουργό, "δεν έχει σημασία η θρησκεία του καθενός και όλοι μπορούν ελεύθερα να ζήσουν και να συνυπάρξουν ειρηνικά" υπό το νεο-οθωμανικό ζυγό, φυσικά...
   Μόλις πέρσι, βέβαια, με απόφαση  του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, απαγορεύθηκε σε χριστιανούς ακόμα και υπηκόους της Τουρκίας να αγοράζουν ακίνητα στην Ίμβρο, για "λόγους ασφαλείας".
   Η απόφαση, είχε χαρακτηριστεί ως «απόρρητη» για λόγους «κρατικής ασφάλειας». Δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο της Προύσας.
   Η εφημερίδα «Ταράφ» έγραφε τότε: «Οι κινήσεις του πληθυσμού και των ακινήτων στα νησιά Ίμβρος και η Τένεδος, νησιά που επηρεάζουν αποφασιστικά την ασφάλεια των Στενών των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, αποτελούν σημαντικό θέμα ασφαλείας».
   Σύμφωνα την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη «οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και οι εγκύκλιοι διαφόρων υπουργείων και εκπροσώπων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας». Παράλληλα επικαλείται το Συμβούλιο «τον περιορισμό με την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Θράκη» και «δραστηριότητες ιεραποστόλων» στην Τουρκία.
   «Η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν κηρυχθεί απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και περιοχή ασφαλείας και απαγορεύεται η αγορά ή ενοικίαση ακινήτων από αλλοδαπά ή αλλόθρησκα πρόσωπα»..
   Αυτά, μάλλον ο δήμαρχος, τα "ξέχασε"...
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.