Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ώστε, ώ Πολιτικά και Δημοσιογραφικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Ελλάδος, επιτίθεσθε σε ό,σους χρεωστούν 1,5 δισ, ευτελίζοντές τους, και ... αφήνετε εις την ... ησυχίαν των ό,σους χρεωστούν ... 36,5 δισ !!! ... Έξυπνον ... Έτσι, ... ανακουφίζωνται ... εβραίοι, κρυπτο-εβραίοι και λοιποί αρβανίτες ... "επιχειρηματίες" ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Εξοντωτικό φοροκυνηγητό 
σε 18.000 μεγαλοοφειλέτες 
που γύρισαν την πλάτη στην εφορία
   Με εξοντωτικό φοροκυνηγητό σε επιλεγμένους μεγαλοοφειλέτες ρίχνει τώρα το βάρος το υπουργείο Οικονομικών, καθώς 170.000 επιχειρήσεις χρωστούν τα 36,5 από τα 38 δισ. που έχει λαμβάνειν η εφορία. Σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία οι εφορίες οργανώνουν τα επόμενα κτυπήματα σε περίπου 18.000 μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν άνω από 50.000 ευρώ αλλά δεν έχουν δώσει εδώ και χρόνια «σημεία ζωής» στην εφορία.
   Η ομάδα των επιχειρηματιών που χρωστά από 50.000 ευρώ και μέχρι πολλά εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται σε περίπου 170.000. Εστιάζοντας στις επιχειρήσεις αυτές που συνολικά χρωστούν τα 36,5 από τα 38 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπορεί να καλύψει σχεδόν το 99% των οφειλών, χωρίς να αναλώνεται με την αναζήτηση «πόρτα-πόρτα» για τις χιλιάδες των μικρομεσαίων που χρωστούν μικρότερα ποσά στην εφορία.
   Για να στραφεί πλέον όμως στην έρευνα αυτή, ώστε να «ξετρυπώσει» τις …ζωντανές επιχειρήσεις που χρωστούν πολλά και έχουν να πληρώσουν, στην Καραγεώργη Σερβίας θεωρούν στρατηγικώς απαραίτητα δύο προαπαιτούμενα :
-Να αποκαλυφθούν οι «νεκρές» επιχειρήσεις από τις οποίες το δημόσιο δεν έχει πια να περιμένει τίποτε όσο και αν τις κυνηγά, ώστε να κατατάξει τις οφειλές τους στις ανεπίδεκτες είσπραξης.
- Περίπου 3 εκατομμύρια μικροοφειλέτες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά των οποίων "αγνοούνται τα ίχνη",  να δώσουν «σημεία ζωής» στην εφορία και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ή έστω και να εμφανίζονται περιοδικά στις ΔΟΥ για να δηλώσουν «δια ζώσης» την αδυναμία τους να υπερκεράσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πληρωμή των φόρων, μεταθέτοντας εμμέσως έτσι στις φορολογικές αρχές το πρόβλημα τι θα κάνει πλέον με αυτούς που οικειοθελώς προσέρχονται αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν.
   Για να συμβεί αυτό όμως, αναγνωρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, πρέπει και η φορολογική διοίκηση να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους απλούς πολίτες ότι η εφορία δεν θα πέσει στην ευκολία να «τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί» τους οικονομικά εξουθενωμένους αλλά θα δίνει αγώνα για να συλλάβει τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Αν οι νέου τύπου έφοδοι και οι κατασχέσεις ταμείων σε επιχειρήσεις, όπου ανθεί η φοροδιαφυγή ή οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών όπως του Τούρκου ακτοπλόου εχθές στη Λέσβο, οδηγήσουν σε είσπραξη εσόδων και δεν σταθούν άλλο στο επίπεδο των εντυπώσεων, στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξούν πως μπορεί να βρεθεί ξανά μια «χρυσή τομή» και έναν modus vivendi ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος, που αποτελεί «κλειδί» για την αποδοτική είσπραξη των φόρων φέτος και το 2014.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.