Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Καλά ! Εμφανίσθηκε ο εν λόγω ... "ιός" εις την ... ρουμανίαν και την Ελλάδαν, αλλά ουχί εις την ... βουλγαρίαν, ήτις ευρίσκεται ... ανάμεσά των ; ... Δεν έκαναν τα κουνούπια ... "στάση για κατούρημα" ... στην βουλγαρία ; ... Πήγαν μονοκοπανιά στην ρουμανία ; ... Και δεν κοιμήθηκαν ... "πάνω στο τιμόνι" ; ... Εκείνο το ... "στη Ρωσία και το ισραήλ" τι τo βάλατε ; ... Για να μην ρωτήσω για το ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ισραήλ ; ... ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ! Και της ... cia, και του fbi και της nsa, και της ... "ερπετά- s.a.", αλλά και της ... σκατά s.a. ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Άλλα 14 κρούσματα του ιού 
του Δυτικού Νείλου
   Άλλοι 14 άνθρωποι εκδήλωσαν τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 49. 
   Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με επιπλοκές από τη λοίμωξη, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 
   Παράλληλα, άλλες τρεις περιοχές της χώρας μπήκαν στη λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας μολυσμένων κουνουπιών.
   Πρόκειται για την Κέρκυρα και την Ηλεία, όπου καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά κρούσματα της λοίμωξης σε ανθρώπους, αλλά και τη Γλυφάδα στην Αττική, που κρίθηκε περιοχής υψηλής μετάδοσης.  
   Από την αρχή του περασμένου Ιουλίου, όταν και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν διαγνωστεί 49 κρούσματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας θάνατος -αφορούσε 81χρονο με καρδιαγγειακά προβλήματα, ο οποίος εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα μετά τη μόλυνσή του με τον ιό. 
   Από τους 49 ασθενείς, οι 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ι/και μηνιγγίτιδα /και οξεία χαλαρή παράλυση) και οι 21 είχαν ήπιες εκδηλώσεις  (εμπύρετο νόσημα). 
   Στην Ευρώπη, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στην Αυστρία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και στο Μαυροβούνιο.   
   Επίσης, η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία και το Ισραήλ. 
 
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.