Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έχει σημασία, περί του εάν επείσθης ή όχι ... ΠΑΝΥ ΒΛΑΚΑ και εκπρόσωπε των ... ηλιθίων ; ...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ
τ. κέρι : "Έχω πειστεί 
πως ο Άσαντ 
έριξε τα χημικά"
   Ο υπουργός Εξωτερικών των ηπα, τζον κέρι, με δηλώσεις που έκανε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία κατά αμάχων πολιτών στις 21 Αυγούστου, δήλωσε πεπεισμένος πως έγινε χρήση και πως «ο πολιτισμένος κόσμος δεν δέχεται τη χρήση χημικών όπλων». «Τα πιο ειδεχθή όπλα του κόσμου δεν πρέπει ποτέ να ξαναχρησιμοποιηθούν κατά ευάλωτων ανθρώπων», πρόσθεσε.
   Παράλληλα, είπε ότι από την επίθεση με χημικά όπλα σκοτώθηκαν 1.429 πολίτες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 426 παιδιά. Η επίθεση σύμφωνα με τις ηπα, είχε σχεδιαστεί από το καθεστώς τρεις ημέρες νωρίτερα.
   Αναφερόμενος στον Άσαντ τον χαρακτήρισε «φονιά».
   Ο κέρι συνέδεσε το καθεστώς Άσαντ με την «τρομοκρατική οργάνωση» Χεζμπολάχ, αλλά και το παρομοίασε με το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Ιράν και τους δεσμούς του με το «δικτατορικό» καθεστώς Άσαντ.
   Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι και οι σύμμαχοι των ηπα καταδικάζουν το καθεστώς Άσαντ, και υπερθεμάτισε για τον ρόλο του ΟΗΕ, λέγοντας ότι «οι ηπα και ο πρόεδρος Ομπάμα σέβονται απεριόριστα τον ΟΗΕ». Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση των ηπα θα εξακολουθεί να απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα, στους συμμάχους της, στο Κογκρέσο, αλλά κυρίως στους Αμερικανούς πολίτες ως ηπα.
   Επιπλέον, δήλωσε πως το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ δεν θα επιβεβαιώσει ποιος έχει κάνει την επίθεση ενώ τόνισε πως αυτό το έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα μας αφορά. Τέλος, επανέλαβε πως τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι «καθαρά» και «πειστικά».
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.