Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 10 (Ε)

Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος  


 "Πιστεύω εις μία FED, 
μητέρα, παντοκράτειρα"
19 Ιουνίου 2009

   Ο πρόεδρος των ηπα μπαράκ ομπάμα προετοίμασε και πρότεινε, όπως παρατήρησε ο ίδιος, τα σπουδαιότερα μέτρα από την εποχή της μεγάλης Κρίσης του '30 για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στην έκθεσή του με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις η κύρια ευθύνη για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων μεταβιβάζεται στη Federal Reserve, την Κεντρική Τράπεζα των ηπα (!), στην οποία θα δοθούν εξουσίες να αντιμετωπίζει τη συγκέντρωση κινδύνων που απειλούν το σύνολο του συστήματος, χωρίς να απαιτείται πλέον η έγκριση από το συμβούλιο ρυθμιστικών Αρχών για να παρεμβαίνει.
   Σε άρθρο μου της 4ης Νοεμβρίου 2008 είχα γράψει τα ακόλουθα σχετικά με αυτή την εξέλιξη : "Το φλέγον ζήτημα του παρόντος για τις ηπα είναι η οικονομία και μια πιθανή εκλογή του ομπάμα στην προεδρία της Χώρας, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς, με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν αλλαγές που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε μια διαφοροποιημένη οικονομική πολιτική από αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση μπους και που οδήγησε την οικονομία στο τρέχον χρηματιστηριακό κραχ και στην οικονομική ύφεση.

   "Πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά κανείς δεν έχει θίξει, μέχρι σήμερα, το σημαντικότερο ερώτημα : Ποιός είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του ομπάμα, ο οποίος θα τον οδηγήσει στην πρώτη του θητεία, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ; Γιατί, ως γνωστόν, είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος αυτός που συμβουλεύει τον πρόεδρο και του εξηγεί τις κύριες επιλογές του. Υπάρχουν σήμερα αρκετοί οικονομικοί ιθύνοντες γύρω από τον υποψήφιο πρόεδρο ομπάμα, αλλά ένας είναι που ξεχωρίζει πιο πολύ απ' όλους, ο Πόλ Βόλκερ
   Ο Βόλκερ είναι πρώην πρόεδρος της FED και ενορχηστρωτής της δημιουργίας του σύγχρονου νομισματικού συστήματος που έχει στο επίκεντρό του το δολάριο. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί στη σύγχρονη νομισματική ιστορία και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της αρχής συσσώρευσης του τεράστιου Εθνικού ελλείμματος των ηπα. Εξαιτίας των χειρισμών του την περίοδο που ήταν διοικητής της FED, οι ηπα βυθίστηκαν στην ύφεση των αρχών της δεκαετίας του '80, όταν η ανεργία εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1930. Οι αποφάσεις του τον καθιστούν εξίσου ή και περισσότερο ένοχο για τη σημερινή κρίση από τον Άλαν Γκρίνσπαν".
   Τι μπορούμε, λοιπόν, να περιμένουμε από τον ομπάμα σε περίπτωση που εκλεγεί πρόερδος των ηπα ; Ποιά βαθιά τομή είναι πιθανόν να φέρει στην οικονομική πολιτική της Χώρας του, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου της οικονομικής ιστορίας και να θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη οικονομική πορεία όχι μόνο εντός αλλά και εκτός ηπα. Κρίνοντας από το βασικό οικονομικό σύμβουλό του, δεν μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι.
   Εξετάζοντας προσεκτικά το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό εκτός ελέγχου των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι μια αόρατη δύναμη που ελέγχει το σύστημα αυτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε στη φαντασία μας το δύσκολο έργο της αναζήτησης της εποπτικής αρχής του, αφού η απάντηση είναι μπροστά μας και έχει να κάνει με το κεντρικό τραπεζικό σύστημα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, που δρουν "εξωκυβερνητικά" με βάση το καταστατικό τους.
   Η αναζήτηση της λέξης FED στο Google εμφανίζει 106 εκ. αποτελέσματα, όταν η αναζήτηση των λέξεων "αμερικανική κυβέρνηση" εμφανίζει 91 εκ. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης, οκτώ στις δέκα ειδήσεις είχαν να κάνουν με τις πράξεις της FED και μία στις δέκα με αυτές της κυβέρνησης των ηπα. Ο πρόεδρος των αγορών ανά τον κόσμο είναι ο διοικητής της FED.

   Eπομένως, είναι πρακτικά αδύνατο να σημειωθούν ουσιαστικές αλλαγές στην οικονομική δομή του συστήματος, αφού ο αρμόδιος για να τις επιφέρει δεν είναι ο πρόεδρος των ηπα, εκτός βέβαια και αν αποφασίσει να εναντιωθεί στις ισχυρότερες οικονομικές συσσωματώσεις του κόσμου, κάτι που δεν φαίνεται να πράττει μέχρι στιγμής, αφού και χρηματοδοτείται από αυτές και έχει στο πλάι του εκπροσώπους τους ως συμβούλους.
   Αξίζει να θυμίσουμε πως, πέρα από τα παραπάνω, ο άνθρωπος που "επέλεξε" ο ομπάμα ως υπουργό οικονομίας έχει διατελέσει πρόεδρος (όχι διοικητής) της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.