Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 12

   Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος !  

Άλλα λέει, άλλα εννοεί,
μα πάντα τα ίδια κάνει ...
*14 Ιανουαρίου 2010 
   Για όποιον το έχει ξεχάσει, η τρέχουσα κρίση ονομάστηκε από το 2007 "τραπεζική" και είχε ως επίκεντρο τις ηπα
   Σύμφωνα με την "Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης", οι τράπεζες εκτέθηκαν σε ασύλληπτο και απροσδιόριστο βαθμό σε τοξικά προϊόντα και στην παροχή επισφαλών δανείων, με αποτέλεσμα, όταν η πτώση των τιμών κατοικίας έλαβε τη μορφή κατάρρευσης, να βρεθούν "με την πλάτη στον τοίχο" και ένα βήμα πριν από την πτώχευση.
   Πράγματι, μερικές τράπεζες αφέθηκαν να πτωχεύσουν (τραγικότερο παράδειγμα η Lehman), αλλά καθώς αυτές που πρωταγωνίστησαν στα κερδοσκοπικά όργια της εποχής της οικονομικής ειρήνης και ηρεμίας ήταν πολύ μεγάλες για να "πέσουν", στηρίχτηκαν με πακέτα βοήθειας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με χρηματοπιστωτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν, ώστε να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, με την αγορά από την Κεντρική Τράπεζα των ηπα (Τράπεζα της Νέας Υόρκης) των τοξικών προϊόντων που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και με μια σειρά άλλων ευνοϊκών και σωτήριων γι' αυτές ρυθμίσεων.
   Οι Αμερικανοί ιθύνοντες αναγνώρισαν ότι οι τράπεζες λειτούργησαν εξοργιστικά εγωϊστικά και ανεύθυνα και έφτασαν στο σημείο να επωμιστούν τόσο μεγάλο τμήμα της οικονομικής ανάπτυξης με κερδοσκοπικές πρακτικές που, όταν ήρθε η ώρα της "Κρίσης", απείλησαν να τραβήξουν στο βυθό μαζί τους (και σε ένα βαθμό το έκαναν) την παγκόσμια οικονομία. Οι τραπεζίτες παραδέχτηκαν το λάθος τους και οι εκπρόσωποι του έξυπνου χρήματος εγγυήθηκαν πως το πάθημά τους έγινε μάθημα και θα λάμβαναν κάθε μέτρο ώστε να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο σενάριο στο μέλλον.
   Δυόμισι χρόνια από την αρχή της κρίσης, ωστόσο, οι Αμερικανοί ιθύνοντες, οι οικονομολόγοι και οι χρηματιστηριακοί αναλυτές ποντάρουν για την ανάπτυξη της οικονομίας των ηπα στις ... τράπεζες !
   Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη του S&P 500 στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2009, ενώ για τους έξι από τους δέκα βασικούς κλάδους αναμένεται συρρίκνωση κερδών σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2008, το οποίο ήταν ένα από τα χειρότερα των τελευταίων δεκαετιών, για τον S&P 500 συνολικά προβλέπεται αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 62,1 % και αυτό γιατί όλοι ποντάρουν στην αύξηση των κερδών του τραπεζικού χρηματοοικονομικού κλάδου κατά 120,1 % !
   Δηλαδή, εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων ογδόντα ετών και την ώρα που κλάδοι, όπως αυτός της βιομηχανίας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών βλέπουν τα κέδη τους να βουλιάζουν, ο τραπεζικός /χρηματοοικονομικός κλάδος, ο οποίος ήταν και ο άμεσα υπεύθυνος για την κρίση, αναμένεται να καταγράψει αύξηση κερδών κατά 120,1 % !
   Και καθώς η αύξηση των εταιρικών κερδών είναι, θεωρητικά, αυτή που μπορεί να δικαιολογήσει και την αύξηση των χρηματιστηριακών τιμών, η συνολική χρηματιστηριακή ανάπτυξη του 2009, με τους βασικότερους δείκτες μετοχών να καταρρίπτουν ανοδικά ρεκόρ πολλών δεκαετιών, δικαιολογείται από την ανάπτυξη των χρηματιστηριακών/τραπεζικών εταιρειών, οι οποίες όμως, σε ένα μεγάλο βαθμό, παρουσιάζουν αυξημένα εταιρικά κέρδη λόγω της αύξησης των χρηματιστηριακών τιμών τους.
   Έτσι, αποδεικνύεται αφενός πως το σύστημα είναι απόλυτα τραπεζοκεντρικό και αφετέρου πως οτιδήποτε και αν υποσχεθεί η Κεντρική Τράπεζα των ηπα (που, σε τελική ανάλυση, πάλι τράπεζα είναι), η κατάσταση δεν αλλάζει και η ανάπτυξη θα περνά πάντα μέσα από τις τράπεζες, με όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και τους συμμετέχοντες σε αυτούς, να πρέπει να πληρώσουν το απαιτούμενο τίμημα για να μείνουν εκτός συστήματος, με τον ίδιο τρόπο που οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν διόδια για να παραμείνουν στον αυτοκινητόδρομο και να μη βρεθούν να διασχίζουν ... βουνά και λαγκάδια προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.