Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 
 535 ΜΚΟ

   Συνολικά 535 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έπειτα από εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
   Πέραν αυτού, ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Γιάννη Δραγασάκη σημειώνει ότι η κατάργηση ειδικών φορολογικών προνομίων για νομικά πρόσωπα που κατέχουν ακίνητα και η αύξηση του ειδικού φόρου από 3% σε 15% το 2010 είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 469 μεταβιβάσεις ακινήτων προς φυσικά πρόσωπα «που απέφεραν ποσό φόρου μεταβίβασης ανερχόμενο στα 19 εκατομμύρια ευρώ περίπου». 
   Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης επαναλαμβάνει ότι «στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου εξωχώριων εταιριών της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν καταγραφεί συνολικά 6.575 αλλοδαπές εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων στην Ελλάδα και έχουν προτεραιοποιηθεί και δρομολογηθεί για έλεγχο στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα μέχρι την 27.6.2013 διαθέσιμα στοιχεία 315 υποθέσεις εκ των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 34 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί συνολικά 40.068.785,61 ευρώ».
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.