Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΩΝ-ΝΟΣ Α. ΠΛΕΥΡΗΣ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1965-1977, Τά άγνωστα παρασκήνια ! 16 { Ώστε, ο Κώστας Πλεύρης παρουσιάζει ... μειονεκτήματα (εν ... αντιθέσει προς τα διαδικτυακά ... πρακτόρια των ... πρασίνων κλιμακίων), αλλά παρουσιάζει και πλεονεκτήματα (επίσης, εν ... αντιθέσει προς τα διαδικτυακά ... πρακτόρια των ... πρασίνων κλίμακίων) ! Ώστε, όταν θέλη η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΥΣΤΡΟ-ΠΟΥΤΑΝΟ-κυπ/ευπ, να συκοφαντήση κάποιον, το κάνει άνευ ουδενός ενδοιασμού ! Και, εάν είσαι κυβερνητικό στέλεχος και έχεις υποστηρικτές στυλοβάτες της εξουσίας, ως ο Λαδάς και ο Καρύδας, ... μπορεί και να ... γλυτώσης. Εάν, όμως, είσαι ... απλός Πολίτης ; ... Αλλά γιατί το εν λόγω ... ΚΩΛΟ-ΜΑΓΑΖΟ να θέλη, να συκοφαντήση κάποιο αθώο κυβερνητικό στέλεχος ; ... ΠΡΟΦΑΝΩΣ επειδή ΕΝΟΧΛΕΙ το ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ισραήλ, τα συμφέροντα του οποίου υπηρετεί ΤΟ ΚΩΛΟ-ΜΑΓΑΖΟ (εξαιρέσει ελαχίστων Πατριωτών) ! ... Διαφορετικά ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ... ΤΑΦΟ, Ή έστω ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΟ-ΓΕΝΝΗΜΑ του αντρίκου και της μάργκαρετ ...

   Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ των σελίδων 113 έως 118 του ως άνω βιβλίου : 
   "Και ο μεν Πλεύρης είναι αλήθεια ότι είχε και ελαττώματα-ποιός είναι αυτός άλλωστε που δεν έχει ; 
Δεν είχε διοικητικές ικανότητες
ήταν προχειρολόγος
και ανοργάνωτος
και ήταν συχνά κρυψίνους.
Χωρίς να ζητάη την έγκριση
  της Διοικούσης Επιτροπής και ούτε καν
  να την ενημερώνη προέβαινε ενίοτε 
  σε σοβαρές ή επικίνδυνες ενέργειες.
   Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να τονισθή ότι 
είχε φαντασία
και συνελάμβανε απίθανες ιδέες,
ήταν δε ευφυής,
αποφασιστικός πάντα
και τολμηρός.
   Με δυο λόγια πρέπει να λεχθή : Χωρίς τον Κώστα Πλεύρη η "4η Αυγούστου" δεν θα είχε πραγματοποιηθή !
   .........................................................................................
   Η εφημερίδα μας άρχισε να αντιπολιτεύεται το καθεστώς, οι βολές κατά προσώπων της Κυβερνήσεως επλήθαιναν και η διάστασις με την 21η Απριλίου εμεγάλωνε.
   Κυρίως όμως θέλω να σημειώσω τα γεγονότα του Φεβρουαρίου 1973, όταν η κυπ υπέσκαψε την θέσι μου και περιέπεσα σε δυσμένεια.
   Με κάποιο απίθανο σενάριο κατηγγέλθην από άγνωστα άτομα ως αντεπαναστάτης, ότι επισκεπτόμουν στρατιωτικές μονάδες και ότι προετοίμαζα ανατροπή του Γ. Παπαδόπουλου !
   Ο τελευταίος έπνεε μένεα εναντίον μου-παρά την υπεράσπισί μου από τους Λαδά και Καρύδα. Και εγώ εκλήθην σε ανάκρισι από την ΕΣΑ, η οποία, όχι μόνον έδωσε πίστι σε μια ανήκουστη  κατηγορία εις βάρος κυβερνητικού στελέχους, αλλά δεν θέλησε ούτε καν να έλθη στο Γραφείο μου να με ερωτήση. Έπρεπε εγώ να πάω στον Βοτανικό, για να υποστώ εξευτελιστική ανάκρισι ! Και την υπέστην.
   Μετά την απόδειξι της αθωότητός μου (οι κατήγοροί μου ήσαν πλημμελώς δασκαλεμένοι) δεν άντεξα στον πειρασμό να μην επισκεφθώ τον Ρουφογάλη. Πρόσωπο προς πρόσωπο του εξέφρασα την αγανάκτησί μου. Με αντιμετώπισε όμως με μεγάλη ευγένεια-είχε κιόλας πληροφορηθή την αθώωσί μου.
   Αναπολώντας όλα αυτά τώρα, μετά τόσα χρόνια, βλέπω πως το Κόμμα 4ης Αυγούστου και οι άξιοι αγωνισταί του (που όλους τους αγαπώ και τους υπολήπτομαι βαθύτατα) προσέφεραν μεγίστη υπηρεσία στην Χώρα. Το Κ4Α υπήρξε το μητρικό εθνικιστικό κίνημα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Όλες οι σημερινές εθνικιστικές συσπειρώσεις στην Χώρα είναι κατ' ουσίαν θυγατρικές του Κ4Α, το οποίο παραμένει για όλους υποδειγματική οργάνωσις-οδηγός.
   Τελειώνοντας θέλω να πω, πως δεν πρέπει κανείς να παρασυρθή από τις μεμψιμοιρίες μου γαι την 21η Απριλίου. Αυτή μπορεί να υπήρξε δυστυχώς καταλυτική για το Κ4Α, αλλά πρέπει με παρρησία να ομολογηθή ότι προσέφερε στην πατρίδα μία εξαετή όασι.
   Δημήτρης Δημόπουλος        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.