Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο ... ΜΑΛΑΚΑΣ της γαλλίας "βγάζει από τη δύσκολη θέση" τις γαμημένες πολιτείες Αμερικής ... Ουχί, δε, ... πρώτην φορά ... Ίσως, επειδή εις την γαλλίαν εδρεύουν οι ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίοι ... ρότσιλντ ή ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ρούθ-τσάϊλντ ...

Αναβρασμός στη διεθνή κοινότητα

Το καθεστώς Άσαντ υπεύθυνο για τη χρήση χημικών, λέει η γαλλία


   Όλα οδηγούν ο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Άσαντ είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα, καθώς η Δύση εξετάζει τα επόμενα βήματά της για τη Συρία, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η στρατιωτική επιλογή. «Ελάχιστες αμφιβολίες» ότι χημικό όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά πολιτών από την συριακή κυβέρνηση, λέει Αμερικανός αξιωματούχος.
   Δηλώσεις για το θέμα έκανε την Κυριακή και ο Γάλλος πρόεδρος φρανσουά ολάντ, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει πλέον «μια σειρά στοιχείων που δείχνουν [...] ότι έγινε χρήση χημικών όπλων.   
   Όλα  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το συριακό καθεστώς είναι είναι υπεύθυνο για αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια».
    Ο Ολάντ προχώρησε έτσι ένα βήμα σε σχέση με την προηγούμενη δήλωσή του στις 22 Αυγούστου, στην οποία έκανε λόγο για «πιθανή χρήση χημικών όπλων» από το καθεστώς Άσαντ.
Τον Άσαντ δείχνουν και οι ηπα

    «Με βάση τις πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών, για τα συμπτώματα αυτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, αλλά και με βάση μαρτυρίες και άλλα στοιχεία από ανεξάρτητες πηγές, από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και από διεθνείς εταίρους, υπάρχουν ελάχιστες πλέον αμφιβολίες ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων κατά την επίθεση αυτή»τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος. δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
   Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ηπα εξετάζουν τα γεγονότα, έτσι ώστε ο μπαράκ ομπάμα να λάβει μια απόφαση για τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στην χρήση χημικών όπλων.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει ενημερωθεί από τους στρατιωτικούς συμβούλους του για τις δυνατότητες παρέμβασης, ενώ αμερικανικά πλοία μετακινήθηκαν στη Μεσόγειο για να δώσουν στις ΗΠΑ τη δυνατότητα επίθεσης.
Κατά των βιαστικών συμπερασμάτων η Ρωσία

   Κατά βεβιασμένης απόδοσης ευθυνών για την επίθεση προειδοποιεί η Ρωσία, καλωσορίζοντας, παράλληλα, την απόφαση της Δαμασκού να επιτρέψει την επιτόπια έρευνα στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.