Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 6

  Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος  
  
ηπα : Δανεικά από ... offshore αλλά και από
την ... Κολομβία για να βγουν από την ύφεση  

6 Νοεμβρίου 2008

   Οι ηπα δανείζονται χρήμα απ' όλο τον κόσμο με πολύ μεγάλο ρυθμό. Από την αρχή της τρέχουσας κρίσης ο δανεισμός από την κίνα και την ιαπωνία αυξήθηκε δραματικά, και αυτό συνεπάγεται ότι οι ηπα εκδίδουν ομόλογα, τα οποία ανταλλάσσουν με ρευστό που προήλθε από την πραγματική ανάπτυξη των Χωρών αυτών, με στόχο να αποφύγουν να τυπώσουν ακόμα περισσότερα δολάρια.  
   Καθώς, όμως, τα ομόλογα είναι σε ρήτρα ... δολαρίου, ουσιαστικά η κίνα και η ιαπωνία λειτουργούν ως οι μεγαλύτερες αποθήκες δολαρίων στον κόσμο. 
   Αν αυτά τα δολάρια βγουν στην πραγματική οικονομία, η τιμή του αμερικανικού νομίσματος θα καταρρεύσει (ακόμη περισσότερο απ' ότι μέχρι στιγμής). 
   Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μετά την τεράστια υποτίμηση που έχει δεχτεί το δολάριο παραμένει ένα από τα πιο υπερτιμημένα νομίσματα στον κόσμο
   Αν, όμως, ακούγεται λογικό οι ηπα να έχουν στραφεί για δανεισμό στην κίνα και στην ιαπωνία, μάλλον θα φανεί παράξενο πως η ... τρίτη σε κατάταξη "Χώρα" ως προς το μέγεθος του κεφαλαίου που έχει δανείσει στις ηπα το κρίσιμο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2008 και Απριλίου 2009, αλλά και ως προς το σύνολο των δανείων που έχει χορηγήσει προς τις ηπα, είναι η ... Καραϊβική
   Το εύλογο ερώτημα είναι από που και ως που η Καραϊβική έχει αποθηκεύσει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, παρέχοντας δανεική ρευστότητα στις ηπα, μια Χώρα των 400 εκ. ανθρώπων, όταν όλα μαζί τα κράτη της δεν ξεπερνούν τα 40 εκ. σε πληθυσμό.
   Μήπως η ... Τζαμάϊκα και οι Μπαχάμες, το Πουέρτο Ρίκο και η Κούβα έχουν τόσο μεγάλη οικονομική δύναμη που τους περισσεύουν περισσότερα από 100 δίσ. δολάρια για να δανείσουν στις ηπα από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2009 ; Υπάρχει περίπτωση αυτά τα χρήματα να εξοικονομήθηκαν από τον τουρισμό ; 
   Η απάντηση είναι πως τα κεφάλαια αυτά που δανείστηκαν οι ηπα προέρχονται από τις offshore τράπεζες, χρηματιστηριακές και εταιρείες όπλων των νησιών Καϊμάν και των άλλων φορολογικών παραδείσων της περιοχής. Αυτό ίσως εξηγεί το λόγο για τον οποίο οι ηπα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν τον "πόλεμο" ενάντια στις offshore εταιρείες, αλλά μπόρεσαν να νικήσουν στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ (που παρεμπιπτόντως διαθέτει το 10 % των παγκόσμιων αποθεμάτων σε πετρέλαιο).
   Τα ενδιαφέροντα στοιχεία δεν τελειώνουν εδώ, καθώς την ... τέταρτη θέση στη λίστα των δανειστών των ηπα κατέχουν οι Χώρες που εξάγουν πετρέλαιο, οι οποίες το κρίσιμο διάστημα στο οποίο αναφερόμαστε αύξησαν τον δανεισμό τους κατά 23 %, αποθηκεύοντας επιπλέον 40 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα. Πέρα από τη μεταφορά κεφαλαίων προς τη χρηματιστηριακή αγορά από τις υπεραξίες της τιμής του πετρελαίου, οι αραβικές Χώρες προχώρησαν και σε άμεσο δανεισμό προς τις ηπα, ο οποίος αυξήθηκε από τα 153,8 δισ τον Απρίλιο του 2008 στα 189,5 δισ. τον Απρίλιο του 2009.
   Μελετώντας τα επίσημα στοιχεία για τον αμερικανικό δανεισμό υπό τη μορφή χρεογράφων που βρίσκονται στα χέρια ξένων Χωρών, παρατηρούμε ότι τον Αύγουστο του 2008 το σύνολο ήταν 2,688 τρισ. δολάρια και τον Αύγουστο του 2009 έφτασε τα 3,448 τρισ. δολάρια.     
   Οι ηπα δανείστηκαν, εκτός από την κίνα, την ιαπωνία, την Καραϊβική και τις αραβικές Χώρες, από την :
      -Βραζιλία
      -Χόγκ Κόγκ
      -Ρωσία
      -γερμανία
      -σιγκαπούρη
      -γαλλία
      -ολλανδία
      -μεξικό
      -μαλαισία
      -κολομβία ...
   Πράγματι, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2009 οι ηπα δανείστηκαν από την κολομβία 7,3 δισ. δολάρια.
   Τέλος ο δανεισμός των ηπα από το Χόγκ Κόγκ υπολογίζεται ανεξάρτητα από αυτόν από την κίνα, ενώ είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι οι ηπα δανείστηκαν στο διάστημα αυτό των δώδεκα μηνών περίπου 60 δισ. δολάρια από το Χόγκ Κόγκ, ανεβάζοντάς το στην ... έβδομη θέση στη λίστα με τις Χώρες που έχουν δανείσει κεφάλαια στις ηπα, πάνω από τη Ρωσία, η οποία έρχεται όγδοη.
   Έχοντας, λοιπόν, δανειστεί περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια από τις αρχές του 2008 μέχρι σήμερα (οαρχαίος : 6-11-2008) από ξένες Χώρες και έχοντας τυπώσει περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια από την αρχή της κρίσης (οαρχαίος : ήδη προ ολίγων ημεδρών ετύπωσε έτερα ... 4 τρισ. δολάρια), πόσο θριαμβευτικό είναι το γεγονός ότι οι ηπα ... κατάφεραν να πετύχουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5 % στο τρίτο τρίμηνο του 2009 ; ... (Πάντα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, γιατί σε ετήσια βάση το ΑΕΠ ... μειώθηκε).     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.