Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 5

   Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος  

Πλανήτης σε τιμή ευκαιρίας 
24 Οκτωβρίου 2008 
  Σκεφτείτε το εξής φανταστικό σενάριο : Είστε ένας πολύ πλούσιος κάτοικος όχι της Γης, αλλά ενός άλλου Πλανήτη. Στον Πλανήτη σας παράγονται και πωλούνται όλα τα προϊόντα που υπάρχουν και στην Γη. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους γειτονικούς Πλανήτες, οι οποίοι έτσι δημιουργούν μια "συμπαντική" αγορά.
   Καθώς έχετε πολλά χρήματα για επενδύσεις, θέλετε να επεκταθείτε και σε άλλους Πλανήτες και ένας από τους επιλαχόντες είναι η Γη. Θέλετε να επενδύσετε σε πετρέλαιο, χρυσό, πλατίνα και άλλα εμπορεύματα, στην αγορά real estate και, φυσικά, σε μεγάλες εταιρείες και τράπεζες.
   Είναι αρχές του 2008 και το πετρέλαιο στη Γη κοστίζει 100 δολάρια το βαρέλι, ο χρυσός κοντά στα 1.000 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 2.000 και ο βασικότερος χρηματιστηριακός δείκτης της Γης, ο Dow Jones, βρίσκεται στις 13.500 μονάδες. Η Γη σας φαίνεται ακριβή.
   Δέκα μήνες αργότερα, το μάτι σας "πιάνει" μια διαφήμιση στην τηλεόραση που λέει : "Γη : Εκπτώσεις έως 70 %". Έκπληκτος, κοιτάτε τις τιμές των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν : το πετρέλαιο βρίσκεται στα 65 δολάρια, ο χρυσός στα 695, η πλατίνα στα 900 και ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις 8.500 μονάδες. Επιπλέον οι τιμές στην αγορά real estate πολλών Χωρών της Γης είναι επίσης πολύ χαμηλότερες. Η Γη έχει μετατραπεί σε έναν Πλανήτη σε τιμή ευκαιρίας. Είναι η ώρα να κάνετε εκείνο το επενδυτικό ταξίδι που είχατε αναβάλει λίγους μόλις μήνες νωρίτερα.
   Αυτό που μας λέει η παραπάνω ιστορία είναι ότι η παγκόσμια αγορά του σήμερα είναι κατά πολύ φθηνότερη απ' ότι μερικούς μήνες νωρίτερα. Και όσοι έχουν ρευστό ή τη δυνατότητα να το αποκτήσουν φθηνά νιώθουν σαν να βλέπουν παντού πινακίδες με την ένδειξη "Εκπτώσεις 50 %", "Εκπτώσεις έως 70 %", "Εκποίηση".
   Για τους έχοντες κεφάλαιο, η τρέχουσα κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών.  
   Και επειδή όταν ερευνούμε ένα έγκλημα, αναζητάμε πάντα αυτόν που είχε τα μέσα, την ευκαιρία και το κίνητρο για να το διαπράξει, αξίζει να αναρωτηθούμε ποίοι είναι οι βασικοί μας ύποπτοι, αυτοί που ταιριάζουν στο προφίλ του θύτη.
   Ακούγοντας πρόσφατα τον Άλαν Γκρίνσπαν να εξηγεί ότι "οι καλύτεροι οικονομολόγοι του κόσμου, οι οποίοι εργάζονται για την FED, δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το κραχ στην αγορά κατοικίας, καθώς η πρόβλεψη είναι δύσκολη υπόθεση", δεν μπορώ παρά να αντιμετωπίσω με καχυποψία τον πρώην πρόεδρο της FED, τον άνθρωπο που ήταν στο τιμόνι της ισχυρότερης τράπεζας της Γης, που είχε τα μέσα και την ευκαιρία να διαπράξει το έγκλημα ή να συμμετέχει σε αυτό.
   Είχε όμως και το κίνητρο ; Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω την απάντηση μέσα από ένα άρθρο. Μπορώ όμως να πω το εξής : κάθε στρατιωτικός πόλεμος στην ανθρώπινη ιστορία άφηνε τους λαούς εξαθλιωμένους και τις κυβερνήσεις τους χρεωμένες στην ελίτ των τραπεζών. Ήταν μάλιστα αυτή η ελίτ που αναλάμβανε στη συνέχεια να συνδράμει στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων Χωρών
   Το 2008 βιώνουμε έναν οικονομικό πόλεμο, του οποίου οι οικονομικές συνέπειες, υποπτεύομαι, δεν θα έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από αυτές ενός στρατιωτικού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.