Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Προς Αναγνώστην ! 17 (Άντε, τώρα, να γίνη κάτι ανάλογον εν Ελλάδι ! ... Πόσοι θα συλληφθούν, ώ Άνδρες Αθηναίοι ; ... Ώχ ! ...)

Σκόπια : Συνελήφθη για κατασκοπεία 

ο διευθυντής του γραφείου 

του προέδρου της Βουλής

    Συνολικά 19 οι συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κατάσκοπος» - Αναζητούνται τρία ακόμη άτομα για κατασκοπεία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μια υπόθεση-σοκ κλονίζει την πολιτική ζωή των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας, η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε σήμερα το πρωί 17 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, του υπουργείου Άμυνας και των κρατικών μυστικών υπηρεσιών για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

   Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κατάσκοπος». Η αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα, ενώ δύο ακόμη που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ήδη προφυλακισμένα για άλλα αδικήματα.
   Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε ότι η αστυνομία εργαζόταν επί δύο χρόνια για την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
   Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία και για παράδοση αυστηρά διαβαθμισμένων κρατικών πληροφοριών σε εκπροσώπους ξένων μυστικών υπηρεσιών, καθώς και για εκβιασμούς προσώπων από το δημόσιο βίο της χώρας.
   Ο κ. Κότεφσκι δεν ανέφερε με ποιες μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών συνεργάζονταν οι συλληφθέντες.
   Η αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στα σπίτια των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρήκε και κατάσχεσε αρχεία τα οποία περιείχαν εμπιστευτικές κρατικές πληροφορίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
   Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σύλληψης υπόπτων στη χώρα για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.