Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 14

    Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος !


Η Ευρώπη ζεσταίνεται
όσο η Ελλάδα καίγεται*   
1 Απριλίου 2010
   Τα επταετή ομόλογα που πούλησε η Ελλάδα στις 29 Μαρτίου 2010 έχουν ήδη καταγράψει πτώση κατά 2,2 %, με το επιτόκιό τους να έχει ανέβει στο 6,37 % από 6 % που ήταν την ημέρα της πώλησης. Αυτό σημαίνει πως οι αγοραστές του χρέους μας γράφουν ήδη ζημίες, και έτσι στέλνεται στην αγορά το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει υψηλότερα επιτόκια στις επόμενες αγοραπωλησίες Ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος δανεισμού για τη Χώρα.
   Το 2010 η Ελλάδα αναμένεται να πληρώσει 13 δισ. ευρώ επιπλέον σε τόκους, σε σχέση με το αν δανειζόταν με τα προ της κρίσης επιτόκια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, με το ποσό αυτό να φτάνει το 40 % του συνόλου των 32 δισ. ευρώ που η Χώρα ζητά να δανειστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους και το οποίο θα δοθεί ως μπόνους στους δανειστές μας, εξαιτίας της αυξημένης, με βάση τα δικά τους κριτήρια, πιθανότητας της Ελλάδας να πτωχεύσει. Η πιθανότητα αυτή, σύμφωνα με τα CDS, είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι πριν από τη "συμφωνία" με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και υπολογίζεται στο 25,89 %, με την Ελλάδα να εξακολουθεί να θεωρείται η όγδοη πιθανότερη προς πτώχευση Χώρα στον κόσμο, πίσω από 
τη Βενεζουέλα
την Αργεντινή
το Πακιστάν
την Ουκρανία 
και το Ιράκ
ενώ στην ένατη θέση της σχετικής λίστας βρίσκουμε την Ισλανδία και στη δέκατη τη Λετονία.
   Είναι ενδιαφέρον πως οι επτά από τις δέκα Χώρες της παραπάνω λίστας έχουν ήδη δεχτεί την πολύτιμη βοήθεια του ΔΝΤ, που βρήκε την ευκαιρία να διεισδύσει στις περισσότερες από αυτές χάρη στην τρέχουσα κρίση. 
   Παρά το δανεισμό και τη βοήθεια από το ΔΝΤ, ωστόσο, και παρά τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν υποχρεωθεί να λάβουν οι κυβερνήσεις τους, η πιθανότητα πτώχευσης των συγκεκριμένων Χωρών αυξήθηκε αντί να μειωθεί, οι τιμές των CDS τους ενισχύθηκαν αντί να υποχωρήσουν και το κόστος δανεισμού τους παρέμεινε δυσβάσταχτο.
   Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine"), σε είκοσι μία Χώρες που δέχτηκαν τη "βοήθεια" του ΔΝΤ από το 1989 μέχρι το 2010, οι υπερβολικές απαιτήσεις του για περικοπές των δημοσίων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στη δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οδήγησαν σε υποβάθμιση του συστήματος υγείας και συνετέλεσαν ακόμα και στην κατακόρυφη αύξηση των θανάτων από ορισμένες ασθένειες. 
   Στην περίπτωση της Ελλάδος, αν λάβουμε υπόψη μας ότι, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα πρώτα σκληρά μέτρα και ενώ έχει επιτευχθεί η "συμφωνία" με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τόσο οι τιμές των Ελληνικών CDS, όσο και η πιθανότητα πτώχευσης της Χώρας, αλλά και το κόστος δανεισμού της αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, δε γίνεται παρά να ανησυχεί κανείς για το ότι ίσως δε βαδίζουμε στο σωστότερο δρόμο
   (Το κείμενον συνεχίζεται εις την επομένην ανάρτησιν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.