Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ώστε, έζησαν εις το Ιράν επί ... 4 έτη άνευ των εν λόγω οργάνων του σατανά ; ... Μα, πως ηδυνήθησαν ; ...

Facebook & Twitter 
ξανά προσβάσιμα 
στο Ιράν
    Οι δύο μεγάλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter είναι ευρέως προσβάσιμοι στο Ιράν για τους χρήστες από τη Δευτέρα για πρώτη φορά από το 2009, όταν οι δυο αυτές διαδικτυακές υπηρεσίες είχαν μπλοκαριστεί εν μέσω των διαδηλώσεων εναντίον του πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα αναφορές που προκύπτουν από το εσωτερικό της χώρας.
   Την είδηση μετέδωσαν δημοσιογράφοι στην Τεχεράνη που συνεργάζονται με τους New York Times και την Washington Post αναφέροντας στο Twitter ότι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη Δευτέρα. Αλλά και η Τζιλιαν Γιορκ διευθύντρια για τη διεθνή ελευθερία της έκφρασης στο Electronic Frontier Foundation, είπε ότι έλαβε πολλές αναφορές από πολίτες, που χρησιμοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες παροχής Internet που επιβεβαίωσαν ότι οι απαγορεύσεις φαίνεται να έχουν αρθεί.
   Οι ιρανικές αρχές μπλόκαραν το Facebook και το Twitter το καλοκαίρι του 2009, κατά τη διάρκεια της επίμαχης και αμφιλεγόμενης επανεκλογής του Αχμαντινετζάντ που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες είχαν ως βασικό μοχλό οργάνωσης τα κοινωνικά δίκτυα. Η νέα ηγεσία του μετριοπαθούς κληρικού προέδρου Χασάν Ροχανί ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ιράν τον περασμένο μήνα, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκείνη την σκληρή του προκατόχου του.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.