Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Έτερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος δεν υφίστανται, ώ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του εν λόγω ... μπουρδελο-δικαστηρίου ; ...

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ξεκινά στην χάγη η δίκη 

του Κενυάτη αντιπροέδρου

χάγη, ολλανδία
   Ξεκίνησε την Τρίτη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ICC) η δίκη του αντιπροέδρου της Κένυας, Ουίλιαμ Ρούτο, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
   Πρώτος εν ενεργεία υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα δικαστεί από το ICC, ο Ουίλιαμ Ρούτο έφθασε στο δικαστήριο μαζί με το δικηγόρο του Καρίμ Χαν, έξω από το οποίο βρίσκονταν 20 βουλευτές και άλλοι υποστηρικτές του.
   Ο 46χρονος Ρούτο ήταν καθισμένος μπροστά από τους δικαστές, πίσω από τον δικηγόρο του. Ο συγκατηγορούμενος του, ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου Τζόσουα Αραπ Σανγκ, ήταν επίσης παρών στο δικαστήριο.
   Ο Ρούτο κατηγορείται για υποκίνηση μέρους των πολιτικο-εθνοτικών αιματηρών ταραχών που ξέσπασαν στη χώρα μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2007 και την αμφισβήτηση της επανεκλογής του προέδρου Μουάι Κιμπάκι, κατά τις οποίες τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 600.000 εκτοπίστηκαν.
   Με τον συγκατηγορούμενό του καλούνται να απολογηθούν για τρία εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία βαρύνονται: δολοφονίες, διώξεις, εκτοπισμούς.
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι.
   Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, κατηγορείται επίσης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ICC.
   Η δίκη του, η πρώτη του Δικαστηρίου σε βάρος εν ενεργεία αρχηγού κράτους, αναμένεται να αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου.
   «Είμαι ένας αθώος δημοσιογράφος. Δεν συνέβαλα στα βίαια επεισόδια στην Κένυα, αλλά στην ειρήνη» δήλωσε ο συγκατηγορούμενος του αντιπροέδρου, Τζόσουα Αραπ Σανγκ, κατά την άφιξή του στο δικαστήριο.
   Ο Ρούτο αντίθετα δεν έκανε καμιά δήλωση.
   «Είμαστε έτοιμοι, χαιρόμαστε που αρχίζει η δίκη» είπε ο δικηγόρος του, Καρίμ Χαν.
   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.