Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλά, ποίος ... ακούει τον κυρίαρχον Λαόν ; ... Ότι ειπούν τα ... merde του Πλανήτου, θα ... γίνη ! ...

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ηπα : Έξι στους δέκα λένε «όχι» 
σε επέμβαση
   Έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν αντίθετοι σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, όπως φαίνεται σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
   Σύμφωνα με έρευνα των CNN/ORC International που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.022 ανθρώπων και έχει περιθώριο λάθους 3 μονάδων, το 59% των Αμερικανών δεν επιθυμεί το Κογκρέσο να εγκρίνει την πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ακόμη κι αν αυτή είναι περιορισμένη.
   Περισσότεροι από επτά στους δέκα δηλώνουν ότι μια επίθεση δεν θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα.
   Επίσης το 55% των ερωτηθέντων θα εξακολουθούσε να τάσσεται κατά μιας επιχείρησης εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία, ακόμη κι αν το Κογκρέσο την ενέκρινε.
   Παρόλα αυτά, το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ψήφος των αμερικανών βουλευτών υπέρ ή κατά της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας δεν θα επηρεάσει την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές του 2014.
   Σύμφωνα με μια καταμέτρηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα USA Today, μόνο 44 από τους 533 αμερικανούς κοινοβουλευτικούς (στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο) δηλώνουν αυτή τη στιγμή υπέρ μιας επέμβασης στη Συρία, ενώ 149 έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά. Η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών παραμένει αναποφάσιστη.
   Η δημοσκόπηση του CNN επιβεβαιώνει την τάση που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες έρευνες, όπως αυτή του ινστιτούτου Gallup, που ανέφερε την Παρασκευή ότι το 51% των Αμερικανών είναι αντίθετο στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, έναντι 36% που τάσσεται υπέρ.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.