Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσης, η ... Δημόσια Τηλεόρασις, ως ... δημόσια=κοινή, επέστρεψεν περισσώτερον ... εβραϊκή απ' ότι ήτο ! Έτσι ... Δούκα ; ... Αλλά και λοιπά ... "συμπράγγαλα" ; ... Κατόπιν της αναλήψεως της Διοικήσεως της Ελλάδος υπό των Ελλήνων ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΥΠΟ ΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ Ανθρώπων ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Αίσχος ! Στην Δημόσια Τηλεόραση “τίμησαν” τα Σεπτεμβριανά του ΄55 με τουρκική ταινία

Η  ΕΡΤ μας τελείωσε, η Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) μας ήρθε, αλλά ο ανθελληνισμός και ο εθνομηδενισμός παραμένουν πάντοτε παρόντες. 6 Σεπτεμβρίου ήταν την περασμένη Παρασκευή και, υποτίθεται, η ΔΤ ήθελε να τιμήσει τα Σεπτεμβριανά του 1955Τότε, που τα στίφη των τουρκικών ορδών ασέλγησαν ποικιλοτρόπως πάνω στις ζωές, την αξιοπρέπεια, τις περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Και βρήκε έναν τρόπο να προβάλει τα τότε γεγονότα, ο οποίος αποτελεί προσβολή στη μνήμη όλων των θυμάτων εκείνης της τραγικής βραδιάς. Οι υπαλληλίσκοι της συγκυβέρνησης στη ΔΤ θεώρησαν ότι ο πρέπων τρόπος, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη των απίστευτων βανδαλισμών και βιαιοπραγιών σε βάρος των Ελλήνων ήταν η προβολή μιας… τουρκικής ταινίας !
   Συγκεκριμένα, προβλήθηκε η ταινία «Πληγές του Φθινοπώρου» (GUZ  SANCISI), η οποία ωραιοποιεί με πολύ ύπουλο τρόπο τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Όσο και αν παρουσιάζει, μέχρι ενός σημείου, τις επιθέσεις και τις καταστροφές που έκαναν οι ασιατικές συμμορίες που κουβαλήθηκαν από τα βάθη της Ανατολής, εν τούτοις, προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτές τις άθλιες και απάνθρωπες συμπεριφορές, που παραπέμπουν σε καθαρή κτηνωδία. Διάχυτη ήταν η άποψη στην ταινία ότι δεν έφταιγε ο τούρκικος λαός, αλλά οι… πολιτικοί. Κλασική μαρξιστική προπαγάνδα, η οποία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη (και βεβαίως κυρίαρχη) ακόμη και στην καπιταλιστική ΔΤ της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
   Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην Ελληνίδα «ηρωίδα» του έργου της είχε ανατεθεί ο ρόλος της… πόρνης. Πράγματι, πολύ «ηρωικός» ρόλος, ο οποίος αν μη τι άλλο δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται τις σχέσεις τους με την Ελλάδα οι γείτονές μας. Πολύ περισσότερη όμως οργή, αγανάκτηση και αηδία προξένησε το γεγονός ότι τα «σαΐνια» της ΔΤ αντί να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ το οποίο να αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα των τότε γεγονότων, προτίμησαν να παρουσιάσουν μια γλυκανάλατη ταινία, η οποία ουσιαστικά αφήνει άμοιρο ευθυνών τον τουρκικό όχλο. Οι λέξεις ντροπή και αίσχος ίσως και αυτές να είναι πολύ λίγες για να παρουσιάσουν όλη την ανθελληνική αθλιότητα της συγκυβέρνησης και των διαφόρων υφισταμένων της.
Γιώργος Μάστορας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.