Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Και τα ... πυρηνικά όπλα του ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ισραήλ ; ... Θα τεθούν και αυτά υπό ... διεθνή έλεγχο ; ... Ή αυτά τα ... αγίασε η ... ορθία γίδα, ο ... "θεός" των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων, ήτοι ο ... παν ή σατανάς ή άδωνις ή γιαχβέ ή άτον ή χάτον ή ... ; ...

Για να αποφευχθεί στρατιωτικό πλήγμα

Να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας προτείνει η Μόσχα


   Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καλέσει τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, εάν κάτι τέτοιο βοηθήσει στο αποφευχθεί μία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.
    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι είχε ήδη αναφέρει την ιδέα στον Σύρο υπουργό Εξωτερικών, Ουαλίντ Αλ-Μουάλεμ, στη διάρκεια συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες στη Μόσχα.
   «Δεν ξέρουμε εάν θα δεχθεί η Συρία» είπε ο Σ.Λαβρόφ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Ρωσία περιμένει «μία γρήγορη και ελπίζω θετική απάντηση».
   Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος θα μπορούσε να αποφύγει ένα αμερικανικό πλήγμα εάν παρέδιδε τα χημικά όπλα του εντός μίας εβδομάδας.
   Στη συνέχεια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι η πρόταση αυτή δεν είναι επίσημη και ότι ο Αμερικανός υπουργός προχώρησε σε ένα «ρητορικό επιχείρημα».
   Δαμασκός και Μόσχα ζητούν την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.
   Μετά από συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Σύρο ομόλογό του, Ουαλίντ αλ-Μοαλέμ, οι δύο πολιτικοί προειδοποίησαν την Ουάσινγκτον να μην πραγματοποιήσει επίθεση κατά της Συρίας.
   Ο Σύρος υπουργός είπε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως με τη Ρωσία για να αφαιρεθεί κάθε «πρόσχημα επιθετικότητας».
   Ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι ένα πιθανό αμερικανικό πλήγμα στη Συρία θα καταφέρει ένα θανατηφόρο πλήγμα στις ειρηνευτικές προσπάθειες.
   Αρνήθηκε να απαντήσει τι θα κάνει η Ρωσία σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης, επισημαίνοντας: «Δεν θα θέλαμε να προχωρήσουμε από ένα αρνητικό σενάριο και πρωτίστως θα λάβουμε μέτρα να εμποδίσουμε μια στρατιωτική παρέμβαση».
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.