Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ... ΠΟΥΤΑΝΟ-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ της ... troica ! 1 {Οι εν λόγω ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίοι και ... ΗΛΙΘΙΟ-σκύθες ... επιθυμούν και ... ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ και ουχί, ... δήθεν, τον ... εκσυγχρονισμόν των ... θεσμών και των ... δομών της !}

Αρχίζουν οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ

   Σε παράλληλη πορεία θα τρέξουν από σήμερα οι διαδικασίες της πώλησης των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στην Cosco και τον ΟΛΠ για το πάγωμα του εγγυημένου ανταλλάγματος, με παράλληλες νέες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ. 
   Η νέα πορεία, αφού μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα όλοι ανέμεναν να ολοκληρωθεί ο διακανονισμός για να τρέξει η πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», έκλεισε ουσιαστικά χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας. Η πλευρά της τρόικας ζήτησε να προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ, ενώ εξέφρασε αρχικά και την αντίθεσή της στο να προχωρήσει ο φιλικός διακανονισμός
   Η πλευρά του υπουργείου σημείωσε ότι ο φιλικός διακανονισμός προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ και Cosco και ότι τυχόν ακύρωσή του μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις. 
   Σε ό,τι αφορά στην πώληση του λιμανιού και το υπουργείο και η τρόικα θα αναμένουν τις αποφάσεις του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ σε ό,τι αφορά στο φιλικό διακανονισμό τελικά η τρόικα θα περιμένει τη στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
   Σε ό,τι αφορά την ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής, η πλευρά του ΥΝΑ ανέφερε ότι θα προχωρήσει όταν γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και η οδηγία που προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τέλος, όσον αφορά την ακτοπλοΐα, για άλλη μια φορά η τρόικα έθεσε το θέμα της εξίσωσης του πλαισίου των συνθέσεων στο Αιγαίο με αυτό της Αδριατικής. 
   Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο απάντησε ότι έχει ήδη λάβει σειρά μέτρων τα οποία πρώτα θα πρέπει να εκτιμηθούν, ενώ υπογράμμισε επίσης ότι περαιτέρω απελευθέρωση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές. 
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.