Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ... φωνές αποτελούν ... ένδειξιν παρανοίας ως προς ενίους ... αγραμμάτους ιατρούς ! Ο εν λόγω ... ααρών ήτο εις πλήρην ... σύνδεσιν μετά της ομάδος των ... Ταρτάρων ! Ότε του εδόθη εντολή εκείσεν, ... έπραξεν τα ... δέοντα ...

Ιστορικό παράνοιας

«Φωνές άκουγε» ο άνδρας που σκόρπισε το θάνατο στην Ουάσινγκτον

 
   Ιστορικό παράνοιας είχε ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο στη Ναυτική Βάση της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press.
   Ο Άαρον Αλέξις «άκουγε φωνές» και είχε νοσηλευτεί με συμπτώματα παράνοιας.
   Ο Αλέξις εργαζόταν ως τεχνικός πληροφορικής σε εταιρεία που αναλάμβανε έργα για στρατιωτικές μονάδες στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι το 2011 ήταν μέλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Μπήκε στη βάση με το επαγγελματικό του πάσο.
   Το παρελθόν του υπόπτου και τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε την επίθεση (ένα τυφέκιο AR-15, μία καραμπίνα, αλλά και ένα μικρότερο όπλο που πήρε από αστυνομικό στη βάση) έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζωπυρώνουν τη συζήτηση στις ηπα για την οπλοκατοχή.
   Η επίθεση προκάλεσε πανικό και έθεσε ουσιαστικά ολόκληρη την πόλη σε συναγερμό για τρομοκρατική επίθεση. Το κτίριο της Γερουσίας έκλεισε, τα μέτρα ασφαλείας στο Πεντάγωνο αυξήθηκαν και σχολεία στη γύρω περιοχή έκλεισαν προληπτικά μέχρι να λήξει το πολύωρο κυνηγητό στο Νέιβι Γιαρντ.
   Τα 12 θύματα των πυροβολισμών είναι μεταξύ 46 και 73 ετών και ανάμεσά τους δεν είναι μόνο ένστολοι, αλλά και αρκετά μέλη του πολιτικού προσωπικού της βάσης. Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει το FBI.
    Βουδιστής, οξύθυμος και με ιστορικό

    Ο Άαρον Αλέξις ήταν έφεδρος του πολεμικού ναυτικού μεταξύ 2007 και 2011. Είχε μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη και τα τελευταία χρόνια είχε γίνει βουδιστής -σύμφωνα με αναφορές μάλιστα του φιλικού του περιβάλλοντος, όπως μεταδίδει το Reuters, θα γινόταν μοναχός.
   Με τελευταία δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας το Φορτ Γουόρθ του Τέξας, o 34χρονος εργαζόταν αυτήν την περίοδο ως τεχνικός πληροφορικής στην εταιρεία The Experts.
   Η εταιρεία αναλάμβανε συχνά έργα συντήρησης και αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τη Βαλερί Παρλέιβ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Ουάσινγκτον, ο Αλέξις είχε πρόσβαση στη βάση λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
   Το περιβάλλον του τον περιγράφει ως οξύθυμο. Το 2010 είχε συλληφθεί με την κατηγορία χρήσης όπλου μέσα στην πόλη, όταν γειτόνισσά του κατήγγειλε στην αστυνομία πως παραλίγο να την χτυπήσει η σφαίρα από όπλο του Αλέξις που εκπυρσοκρότησε την ώρα που, όπως είπε ο ίδιος στην αστυνομία, το καθάριζε στο διαμέρισμά του.
   Νωρίτερα, το Μάιο του 2004, είχε συλληφθεί στο Σιάτλ επειδή πυροβόλησε τα λάστιχα οχήματος ενός άνδρα με τον οποίο είχε διαμάχη. Είχε περιγράψει το περιστατικό ως «μπλάκαουτ θυμού» στους αστυνομικούς που τον είχαν ανακρίνει τότε.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.