Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η ευρωπαϊκή επιτροπή εξ αρχής ήτο ανήθικος, ώ Ζωή Γεωργαντά ! Τώρα, απλώς, δεν ... κρύπτεται ... 1

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ :

"Ο ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"


Ο Ηθικός Ξεπεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Βρωμύλα Κόλπα συγκάλυψης της εγκληματικής διόγκωσης του ελλείμματος 2009 διά στόματος του θλιβερού κ. Σεμέτα
Της Ζωής Γεωργαντά
   Αναφέρομαι σε μία από τις αξιέπαινες και γενναίες προσπάθειες του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αξιότιμου κου Νικολάου Χουντή να επιτύχει έστω και μία έντιμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εθνικά κρίσιμες ερωτήσεις του. Δυστυχώς όμως όλες ανεξαιρέτως οι μέχρι τώρα προσπάθειές του έχουν τύχει αλγεινής αντιμετώπισης με συστηματικά ψεύδη, υπεκφυγές, και υστερόβουλες παρεκκλίσεις. Η αντιμετώπιση αυτή δείχνει μόνο ότι η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέπραξαν σε βάρος της χώρας μας εγκλήματα εκ προθέσεως τα οποία δεν αναμενόταν να γίνουν αντιληπτά. 
   Τα εγκλήματά τους ξεκίνησαν το 2009 με την επικύρωση, αν όχι και επινόηση από τους ίδιους, των στατιστικών αλχημειών στις οποίες προέβη ο πρώην επίορκος Υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, και στην συνέχεια ο εγκάθετος του ΔΝΤ πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, εν γνώσει τους ότι επρόκειτο περί ψευδών στοιχείων με σκοπό την ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του έτους 2009.
   Το πολύ πρόσφατο ερώτημα του κ. Νικολάου Χουντή αφορούσε την μεταμφίεση εσόδων σε κόστος των Συγκοινωνιακών Οργανισμών του Ομίλου ΟΑΣΑ, δηλαδή των επιχειρήσεων ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ, και την εν συνεχεία παράνομη και εγκληματική ρίψη των συνολικών χρεών των εταιρειών αυτών στο δημόσιο χρέος με την δικαιολογία ότι δήθεν λιγότερο από το 50% του κόστους των εταιρειών αυτών καλυπτόταν από τα έσοδα των πωλήσεών τους.  
   Όπως αναφέρει και ο κ. Ν. Χουντής, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕSΑ95 και τους Ελληνικούς νόμους 2669/1998 (άρθρο 5, παραγ. 5) και 3920/2011 (άρθρο 6, παραγ. 6,δ), οι κρατικές επιδοτήσεις αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία επιδοτήσεις προϊόντος και επομένως καταγράφονται για όλες τις χώρες της ΕΕ στα έσοδα των επιχειρήσεων. Αν δεν είχε παραβιαστεί η παραπάνω Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δεν θα μπορούσε η Eurostat και ο κ. Γεωργίου να ισχυριστούν ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις ικανοποιούσαν το κριτήριο του 50% και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να εντάξουν τα χρέη των επιχειρήσεων αυτών στο Δημόσιο. Όμως το σχέδιο ήταν να φουσκώσουν το δημόσιο χρέος και συνεπώς και το δημόσιο έλλειμμα του 2009, και γι' αυτό τον λόγο απέλυσαν και κατάργησαν το ενοχλητικό ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, απομάκρυναν τον καθ' ύλην υπεύθυνο Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών, Δρα Νικόλαο Στρόμπλο και αύξησαν την αυθαιρεσία του κ. Γεωργίου, τον οποίο τώρα προσπαθούν, με βρωμύλα τερτίπια και με κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνει η θέση τους στην ΕΕ, αφενός να τον γλιτώσουν από τον νόμο, και αφετέρου να καλύψουν τους εαυτούς τους για τα ανήκεστα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της χώρας μας και κατά της Ελληνικής Πληθυσμιακής Οντότητας.
    Άκουσον, άκουσον, τί σοφίστηκαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας : τον Φεβρουάριο 2013 έβγαλαν μια νέα έκδοση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ESA95, ή ενωσιακής νομοθεσίας, όπως αποκαλούν τον Κανονισμό ΕSA95, προσθέτοντας μια υποσημείωση που ανατρέπει την προηγούμενη ενωσιακή νομοθεσία ακριβώς στα σημεία που την παραβίασαν για να φουσκώσουν το Ελληνικό χρέος και έλλειμμα. Όμως, προσέξτε : στην απάντησή τους στον κ. Χουντή, δια στόματος του θλιβερού Ευρωπαϊκού Επιτρόπου κ. Σεμέτα, δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για έργο του έτους 2013, αφήνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ενωσιακή νομοθεσία του 2010 και 2011 που ίσχυε όταν επεξεργάζονταν οι κύριοι αυτοί τις στατιστικές τους αλχημείες σε βάρος μας.

   ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.