Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέ, κέρρυ, είπες παλαιώτερον, ότι ... εκπροσωπείς τους ανοήτους ! Δεν μας είπες, ότι ... είσαι και ανόητος ...

Ομολογία – σοκ του Κέρι : 
Θα πληρωθούμε από τις “Αραβικές χώρες” 
για την επίθεση
   Η Washington Post (04/09/13) αναφέρει ότι ο Υπ.Εξ. των ΗΠΑ, John Κerry, δήλωσε ότι « αραβικές χώρες προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν μια πλήρη επέμβαση στη Συρία προκειμένου να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος Bashar Assad. Με τον απαιτούμενο σεβασμό για αυτές τις αραβικές χώρες που προσφέρθηκαν ν’αναλάβουν το κόστος μιας επέμβασης η απάντηση μας είναι ένα βαθύτατο ναι. »Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Kerry κατά την ομιλία του την Τετάρτη στην Επιτροπή των Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ χαρακτηριστικά τόνισε « αυτή η προσφορά βρίσκεται ήδη στο τραπέζι ».
   Στην ερώτηση της αντιπροσώπου της Ileana Ros -Lehtinen σε ποιό ποσό ανέρχεται αυτή η προσφορά εκ μέρους των αραβικών χωρών που ανέλαβαν να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης , ο Κerry απάντησε ότι ανέλαβαν …να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό που αναλογεί σε μια πλήρη επιχείρηση.
   «Στην πραγματικότητα μερικές απ’αυτές τις χώρες μας εγγυήθηκαν ότι είναι διατεθειμένες στην περίπτωση που οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν το όλο εγχείρημα,ν’ αναλάβουν από την πλευρά τους να καλύψουν ολόκληρο το κόστος. Αυτό δείχνει πόσο αφιερωμένοι είναι σ’αυτόν τον σκοπό.Αυτό δεν είναι στα χαρτιά… Μιλούν στ’αλήθεια σοβαρά και το εννοούν προκειμένου εμείς να το πραγματοποιήσουμε ».
   Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της 4ωρης ομιλίας του από αντιπολεμική οργάνωση που αρχικά σχηματίσθηκε από μητέρες σκοτωμένων στρατιωτών στο Ιράκ και αργότερα συμπεριέλαβε και άλλους αντιρρησίες πολέμου των ΗΠΑ. Κρατούσαν πλακάτ με αντιπολεμικά συνθήματα ενώ ύψωναν τα χέρια τους βαμμένα με κόκκινο χρώμα.
   Όμως και ο Πρόεδρος Πούτιν σε ομιλία του στο Ρωσικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Kerry χαρακτηρίζοντάς τον ανέντιμο και ψεύτη αφού δεν παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου τη δράση της Al Qaida στη Συρία μετά από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε από μέλος του Κογκρέσσου. Ο κ. Πούτιν είπε χαρακτηριστικά : « Eμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυρίαρχη στρατιωτική πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης, είναι το «Μέτωπο αλ Νούσρα», σύμμαχος της Αλ Κάιντα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ΗΠΑ.Ο κ. Κέρρυ εν γνώσει του ψεύδεται … είναι αξιολύπητος».
   Tμήμα ειδήσεων  defencenet/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.