Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Και η ... εβραιάδα, ήτις θρασυτάτως ... παριστά την ... Ελλάδαν, ... "κάνει πως δεν βλέπει" και... "το βουλώνει", το απύλωτον εις ετέρας περιπτώσεις, ως π.χ. εις την περίπτωσιν του ... αντισημιτισμού ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και ΣΚΥΛΟ-βούλγαροι !

 

Η βουλγαρία γιορτάζει τα 128 χρόνια 

από την προσάρτηση 

της Ανατολικής Ρωμυλίας


Πλοβντίβ-Φιλιππούπολη.

   Με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα θα εορτασθούν, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου,  τα 128 χρόνια από την ενοποίηση του Πριγκιπάτου της Βουλγαρίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας.
   «Το γεγονός της προσάρτησης πραγματοποιήθηκε μετά από ταραχές σε διάφορες πόλεις της Ανατολικής Ρωμυλίας που ακολουθήθηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο υποστηρίχθηκε από το Βούλγαρο Πρίγκιπα Αλέξανδρο τον Α΄».
   Η Φιλιππούπολη την οποία οι Βούλγαροι μετονόμασαν σε Πλοβντίβ υπήρξε η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας.
   Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πλοβντίβ θα παραστεί ο πρόεδρος της βουλγαρικής δημοκρατίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.
   Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πόλη θα έχει διάφορες εκδηλώσεις.
Το πρωί θα ξεκινήσει Επετειακός Διεθνής Μαραθώνιος με την ονομασία ‘Ένωση’. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικολάι της Φιλιππουπόλεως  θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία.
    Αργότερα θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο του Ζαχάρι Στογιάνοφ. Στην πλατεία της Ένωσης στο Πλοβντίβ  θα λάβει χώρα  συναυλία με τη συνοδεία πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.