Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΣ : Η ... Ακέφαλος ... Αυτοκρατορία ! 13 {Ώστε, επιβιώνουν εν τη βαρβαρική ... ιαπωνία Έλληνες, ονομαζόμενοι Αϊνώ ή Ίωνες ! Ώστε, εις την επαρχίαν ... Ιωνία ή Γιουνάν της ... σίνας επιβιώνουν ... 20.000.000 Ελλήνων !!! ...}

Άγνωστοι Έλληνες : Ελληνικός παλμός 
στην αχανή Κίνα
   Σε πολλά άρθρα μας έχουμε επεσημάνει πως, ο Ελληνισμός δεν γνωρίζει σύνορα, δεν μπαίνει  σε καλούπια…Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο διατρανώνουν την ελληνική καταγωγή τους, την υψώνουν ως λάβαρο και δεν χάνουν ευκαιρία να την προβάλλουν.
   Αποτελούν απάντηση στους Ελλαδίτες εκείνους που δεν διστάζουν να σπιλώσουν την ιστορία, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας… Την ίδια στιγμή που πολλοί από εμάς αδιαφορούμε για τις ρίζες μας και την πραγματική ιστορία μας, εκείνοι την διαφυλάττουν ως φυλαχτό ανεκτίμητο.     
   Σε προηγούμενη μελέτη μας μιλήσαμε για την Ελληνογενή φυλή των Αϊνώ που ζει μέχρι σήμερα στην ιαπωνία. Στο παρόν άρθρο θα κινηθούμε νοτιοιδυτικά και συγκεκριμένα στην επαρχία Γιουνάν της κίνας, της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.
   Η επαρχία Γιουνάν (Ιωνία) αποτελεί την φυσική είσοδο στην χώρα αν ακολουθήσει κανείς πορεία νότια των Ιμαλάϊων.  Σύμφωνα με την παράδοση οι κάτοικοί της συνιστούν απογόνους του Διονύσου κατά την εκστρατεία του στην Ασία το 3.000 π.Χ. (Νόνος, «Διονυσιακά»).
   Σήμερα ζουν εκεί περίπου 20.000.000 άνθρωποι (γύρω στις 25 μειονότητες), που φωνάζουν πως δεν είναι Κινέζοι
   Πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν μεσογειακά χαρακτηριστικά, συχνά βέβαια αναμεμειγμένα με ανατολίτικα, όπως είναι φυσικό, ενώ διαθέτουν παράλληλα πολλά κοινά στοιχεία κουλτούρας με τους αρχαίους Έλληνες. (κυκλικοί χοροί, παραδοσιακές ενδυμασίες και κτίσματα γεμάτα από μαιάνδρους και άλλα αρχαιοελληνικά σύμβολα, κλπ).
   Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κινέζοι αποκαλούν τις άλλες χώρες «η χώρα των Γερμανών, η χώρα των Γάλλων», κλπ. Την Ελλάδα όμως την αποκαλούν «Σελλά»(κινέζικα:希臘), πιθανόν από το Ελλάς!
   κινέζα φοιτήτρια της γερμανίας είχε δηλώσει  σε μέλος της ιστοσελίδας μας ότι η εν λόγω  λέξη είναι πιο αρχαία από την γλώσσα τους, γι αυτό και δεν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει, απλά την λένε. 
   Είχε συμπληρώσει μάλιστα πως οι επαρχίες Γιουνάν και Ξιν Γιανγκ είναι οι μοναδικές, στις οποίες καλλιεργούν σε μεγάλες ποσότητες σταφύλια (χαρακτηριστικό φυτό των Ελλήνων μαζί με την ελιά).

   Πηγή Λίθος Φωτός
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.